Χανιά | Χωρίς ναυαγοσώστες ξεκινά η πάλι η τουριστική περίοδος | «Ζει και βασιλεύει το τέρας της γραφειοκρατίας»

χανιά-χωρίς-ναυαγοσώστες-ξεκινά-η-πάλ-60200

nayagosostesΤο τέρας της γραφειοκρατίας δεν επιτρέπει  αν και ουσιαστικά έχουμε μπει στην νέα θερινή περίοδο να καλυφθούν οι πολυσύχναστες παραλές των Χανίων με τους απαραίτητους ναυαγοσώστες.

Το ζήτημα αποκτά εξαιρετική σημασία αν αναλογιστεί κανείς, ότι οι πνιγμοί στις παραλίες της Κρήτης το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν πάρα πολλοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι παραλίες τουλάχιστον των Χανίων ήδη έχουν μια σχετική επισκεψιμότητα, κυρίως από τους πρώτους ξένους επισκέπτες και όχι μόνο , γεγονός που ευνοείται άλλωστε και από τις καλές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήδη απασχολεί τους τουριστικούς δήμους των Χανίων  και όχι μόνο.

Όπως είπε στο zarpa.gr ο δήμαρχος Πλατανιάς κ. Γιάννης Μαλανδράκης, η Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου στην δικαιοδοσία της οποίας είναι οι παραλίες δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην παραχώρηση της διαχείρισης των παραλιών στους δήμους με αποτέλεσμα και οι δήμοι να μην μπορούν να προχωρήσουν με τη σειρά τους στις ανάλογες διαδικασίες για την τοποθέτηση των ναυαγοσωστών στις περιοχές που απαραίτητα χρειάζεται.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η διαδικασία για την πραγματοποίηση διαγωνισμού για τη κάλυψη με ναυαγοσώστες των παραλιών χρειάζεται τουλάχιστον τρείς εβδομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα κι ενώ η Κτηματική Υπηρεσία , παρά τις οχλήσεις από τους δήμους δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχει ο κίνδυνος να μπούμε στον Ιούνιο μήνα και οι παραλίες να μην έχουν ναυαγοσώστες.

Το πρόβλημα πάντως οι δημοτικές αρχές μπορούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα να το αντιμετωπίσουν με έκτακτες απευθείας αναθέσεις, πρακτική όμως που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει προσωρινά το ζήτημα.

 

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook