Χανιά | Υπόσχεση για τοποθέτηση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο. Το πότε, άγνωστο!

χανιά-υπόσχεση-για-τοποθέτηση-πυροσβ-44545

ΠΥΡΟΣΒΕΛΙΚΟ αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτ. Γεωργακόπουλος υποσχέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη,   την τοποθέτηση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Χανίων.  Δεν έχει αποσαφηνιστεί το πότε θα γίνει αυτό!

Προηγήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, επιστολή του κ. Βουλγαράκη, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Γεώργιο Δένδια, με θέμα την ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2013.

Η απάντηση ήρθε χθες από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γεωργακόπουλο ο οποίος αρχικώς αναφέρει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας γενικότερα, σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου» και ειδικότερα αναγνωρίζει «τις ιδιαιτερότητες και την επικινδυνότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι :
«Τονίζεται ότι σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση ενός μισθωμένου ελικοπτέρου μεσαίου τύπου στο αεροδρόμιο των Χανίων και πέρα από την υφιστάμενη διασπορά μέσων στο σύνολο της Επικράτειας υπάρχει πάντα ετοιμότητα και σχεδιασμός για την ενίσχυση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με εναέρια και επίγεια μέσα από την υπόλοιπη χώρα».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα θεωρεί ουσιαστική και αναγκαία τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών η οποίο απαιτεί τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία του συνόλου των κοινωνικών δυνάμεων και φορέων για την επίτευξη της βέλτιστης αντιπυρικής θωράκισης της χώρας και παραμένουμε στη διάθεσης σας».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook