Χανιά | Υποσχέσεις για αποζημιώσεις στους δήμους Πλατανιά και Κισάμου

χανιά-υποσχέσεις-για-αποζημιώσεις-στ-114105

ZIMIES 2Το ποσό των 100.000 ευρώ για το 2013 για τους Δήμους Πλατανιά και Κισάμου και υποσχέσεις για νέα οικονομική στήριξη στις αρχές του 2014 προκειμένου να «θεραπεύσουν τις πληγές» που άφησε η κακοκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης στην κρητική αντιπροσωπία που τον επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπία που συναντήθηκε με τον υπουργό και τον γ.γ. του Υπουργείου αποτελείτο από τους δημάρχους Κισάμου Γ. Μυλωνάκη και Πλατανιά Γ. Μαλανδράκη, τον περιφερειάρχη Σ. Αρναουτάκη, τους βουλευτές Χανίων της ΝΔ Χ. Μαρκογιαννάκη, Μ. Βολουδάκη και Κ. Βιρβιδάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη, τον γ.γ.  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γ. Δεικτάκη, στελέχη των Δήμων κ.ά.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση:

• Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα -μέσα στο 2013- θα εξασφαλίσει το ποσό των 100.000 ευρώ για καθένα από τους δύο Δήμους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στις περιοχές που επλήγησαν, να λυθούν τα προβλήματα ύδρευσης κ.ά.

• Επειδή για το 2013 δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου ο κ. Μιχελάκης ζήτησε να του σταλθούν τεχνικά δελτία και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το μέγεθος των ζημιών έτσι ώστε τον Ιανουάριο του 2014 να εγκριθεί επιπλέον ποσό για το οποίο πάντως δεν αναφέρθηκε σε νούμερο. (Ο κάθε Δήμος έχει ζητήσει ένα ποσό 500.000 ευρώ μόνο για να εξασφαλιστούν τα στοιχειώδη και χωρίς να υπολογιστούν οι γενικότερες ζημιές στις υποδομές).

• Σε ό,τι αφορά τις υποδομές (γέφυρες, οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας κ.ά.) ο κ. Αρναουτάκης είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη από τον οποίο και ζήτησε χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ένα αίτημα που θα εξεταστεί.

«Το επόμενο τριήμερο θα ετοιμάσουμε τα τεχνικά δελτία για τα έργα υποδομής και θα τα υποβάλλουμε στο Υπουργείο και πιστεύουμε ότι θα εγκριθούν οι αναγκαίες πιστώσεις», είπε στα “Χ.Ν.” ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης.

Δ. ΚΙΣΑΜΟΥ

«Από τις 3 Δεκεμβρίου τα μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα στον Δήμο Κισάμου έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση και την ύδρευση όπου υπήρχε πρόβλημα. Το ποσό των 100.000 είναι μια καλή αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας», ανάφερε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.

«Εμείς κρατάμε ότι παίρνουμε 100.000 ευρώ και ότι ένα μεγαλύτερο ποσό θα μας δοθεί στις αρχές του Ιανουαρίου από τους πόρους του νέου προϋπολογισμού του Υπουργείου. Τα χρήματα αυτά αφορούν εργασίες έτσι ώστε   να πηγαίνει ο κόσμος στα σπίτια του, να πίνει νερό, να πηγαίνει στην περιουσία του. Δεν φτιάχνουμε τους δρόμους, αλλά τους καθαρίζουμε και τους φέρνουμε σε μια κατάσταση ώστε να μην χαλάσουν περισσότερο», τόνισε ο αντιδήμαρχος για τα τεχνικά έργα κ. Ν. Κουμάκης.

Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της σύσκεψης, απάντησε πως «ως έκτακτο βοήθημα τα 100.000 ευρώ δεν μου αρκούν, αλλά, αφού  δεσμεύτηκε ότι το 2014 θα μας ενισχύσει, αφού του τεκμηριώσαμε το μέγεθος των ζημιών, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη».

 

Πηγή : haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook