Χανιά | Υδατοδρόμιο στη Σούδα; | Ενημέρωση και συντονισμό για τα λίμενικά έργα ζητά ο Βολουδάκης

χανιά-υδατοδρόμιο-στη-σούδα-ενημέρω-77971

voloudakis_vouli_aftodioikisiΤα λιμενικά έργα του νομού Χανίων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Λιμενικό Ταμείο Χανίων για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με τα λιμενικά έργα του νομού.

Μετά τη συνάντηση ο Μ.Βολουδάκης δήλωσε :

Η ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμανιών,  ενισχύει τη συνολική ανάπτυξη των Χανίων και της Κρήτης συνολικά.  Στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο από την υπηρεσία όσο και από τη Λιμενική Επιτροπή και τον Πρόεδρό της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την επίσκεψη πριν ένα χρόνο του τότε Γ.Γραμματέα κ.Μουτζούρη, διασφαλίσθηκαν χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες έκτακτα  κονδύλια ύψους 800,000 ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις στα λιμάνια του νομού, ποσό που αποτελεί το 20% του συνόλου των έκτακτων πόρων που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας το 2013.

Τη μεγαλύτερη σημασία έχει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου (2014-2021).  Πρώτη προτεραιότητα η υλοποίηση των έργων στο λιμάνι της Σούδας, με τρόπο που να εξυπηρετεί και την κρουαζιέρα.

Επίσης προτεραιότητα είναι και τα έργα στο Κολυμπάρι, που είναι αναγκαία όχι μόνο για την ορθή αξιοποίηση του λιμανιού αλλά και για την προστασία της ακτής. Παρεμβάσεις χρειάζονται ακόμα σε όλα τα λιμάνια της νότιας ακτής, από την Παλιόχωρα ως τη Χώρα Σφακίων που εξυπηρετούν την κίνηση του φαραγγιού της Σαμαριάς.  Για όλα αυτά ζήτησα λεπτομερή ενημέρωση, με σκοπό να υποστηρίξω από πλευράς μου την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων αυτών.

Ζήτησα επίσης ενημέρωση για το ζήτημα του σχεδιαζόμενου υδατοδρομίου στη Σούδα, το οποίο μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση επαρκών πόρων για όλα τα σημαντικά έργα υποδομών, καθώς τώρα σχεδιάζεται η κατανομή των κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου μεταξύ των Υπουργείων, μεταξύ των Περιφερειών και μεταξύ των επιμέρους έργων. Θα πρέπει όλοι να κινηθούμε συντονισμένα και έγκαιρα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook