Χανιά | Τσαλαβουτώντας χωρίς σχέδιο στην καθημερινότητα

χανιά-τσαλαβουτώντας-χωρίς-σχέδιο-στ-32443

chania limaniΤα σημαντικότερα προβλήματα στα Χανιά -ναι, αλήθεια, υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα και σε αυτήν την πόλη όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με την ανοχή συγκεκριμένων ανθρώπων να πείσουν για το αντίθετο- δεν αφορούν μόνο την καθημερινότητα. 

Δεν αφορούν, δηλαδή, μόνο τις χρήσεις γης, το κυκλοφοριακό, τα αναξιοποίητα μνημεία, την κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, την εγκατάλειψη, εν πολλοίς, των περιαστικών περιοχών, το χάλι που επικρατεί στο παλιό λιμάνι, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο και άλλα πολλά, για τα οποία μπορεί να γίνει πολλή συζήτηση.

Αφορούν και άλλα ζητήματα.

Ένα από αυτά είναι η αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να εντάξει συγκεκριμένα σημαντικά έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με χαρακτηριστικότερες, ίσως, περιπτώσεις τον περιαστικό δρόμο Σούδα – Βαμβακόπουλο και την αποκατάσταση του υγρότοπου του Μορώνη. Και αυτό παρά τις περί αντιθέτου παλαιότερες διαβεβαιώσεις από τα χείλη του ίδιου του δημάρχου Χανίων και αρμοδίων αντιδημάρχων.

Ένα άλλο, ακόμη πιο σημαντικό, ζήτημα είναι ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει μια ξεκάθαρη αδυναμία να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων. Να καταθέσει, δηλαδή, ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το τι, το πώς, το πού και το με ποιον τρόπο.

Έτσι, δείχνει να ασχολείται αποσπασματικά, χωρίς όραμα, χωρίς στοχοπροσήλωση, χωρίς μεθοδικότητα με το σήμερα. Τσαλαβουτώντας στην καθημερινότητα. Άλλοτε με τρόπο επιτυχημένο, άλλοτε με πυροτεχνήματα επικοινωνιακού τύπου και άλλοτε είτε με γκάφες είτε με λανθασμένες προσεγγίσεις είτε με αποτυχημένες επιλογές.

Προφανώς δεν είναι όλα στραβά σε τούτον τον τόπο.

Όμως σε αυτά, τα στραβά δηλαδή, οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε.

Και αυτό θα κάνουμε εφ’ εξής…

 

Γράφει ο Γιώργος Γεωργακάκης  ixnilatontas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook