Χανιά | Το μοναδικά σχολεία που λειτουργούν στο νησί διπλοβάρδια είναι το 3ο και 4ο γυμνάσια Χανίων!

χανιά-το-μοναδικά-σχολεία-που-λειτουρ-44252

ΣΧΧΑΝΤο μόνο σχολικό συγκρότημα στην Κρήτη που λειτουργεί ακόμη με διπλοβάρδια είναι τα 3ο και 4ο Γυμνάσια Χανίων, με γονείς, καθηγητές και μαθητές να ζητούν επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει και φαντάζει άλυτο!

Με ομόφωνη απόφασή τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Σύλλογοι Καθηγητών και οι Διευθύνσεις των παραπάνω σχολείων, ζητούν «την τοποθέτηση αιθουσών προκάτ για να λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, το οποίο ταλαιπωρεί πολλά χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς», επισημαίνουν σε κείμενο που κατέθεσαν χθες στα ‘Χ.Ν.’.

Οπως αναφέρουν, «οι κύριοι λόγοι, οι οποίοι μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε σ’ αυτήν την προσωρινή λύση, είναι οι ακόλουθοι:

• Πρώτον, ακόμη και μέχρι σήμερα ουσιαστική λύση για την επίλυση του προβλήματος δεν έχει δρομολογηθεί, αν και οι αρμόδιοι κάθε χρόνο μας διαβεβαιώνουν ότι αποτελεί πρώτιστο μέλημά τους.

• Δεύτερον, η λύση της ανέγερσης σχολικού κτηρίου στα Λιβάδια δεν φαίνεται να είναι υλοποιήσιμη καθώς το επιλεγμένο στην περιοχή οικόπεδο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, με αποτέλεσμα και η μελέτη του έργου να μην έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και αυτό να μην έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του (άρα μόνο πρώτιστο μέλημα των αρμοδίων δεν αποτελεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας).

• Τρίτον, οι υπεύθυνοι βλέπουν τόσα χρόνια τον μαθητικό πληθυσμό των δύο σχολείων να φυλλορροεί, τα δύο αυτά σχολεία να αποψιλώνονται, την ίδια στιγμή που άλλα γιγαντώνονται, χωρίς όμως να προβαίνουν στη λύση της ανακατανομής.

• Τέλος, έχουμε συνειδητοποιήσει, από την ‘ιστορική’ στασιμότητα του προβλήματος, ότι οι αρμόδιοι για την επίλυσή του είτε δεν είναι ικανοί να το λύσουν είτε δεν θέλουν για λόγους τους οποίους μόνο αυτοί γνωρίζουν».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, Σύλλογοι Γονέων, Καθηγητών και Διευθύνσεις, πιστεύουν «ακράδαντα ότι ο ‘γόρδιος δεσμός’ της διπλοβάρδιας θα λυθεί άμεσα μόνο με την τοποθέτηση προκάτ», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «η προσωρινή αυτή λύση, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανακόψει τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση της μόνιμης ορθής λύσης που είναι το χτίσιμο σχολικού κτηρίου».

Καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι κωλυσιεργούν και παγώνουν τις διαδικασίες σε βάρος των παιδιών μας», το κείμενο γονιών, καθηγητών και Διευθύνσεων ζητά να επισπευστεί η ικανοποίηση του αιτήματός τους «ώστε η διπλοβάρδια την καινούργια σχολική χρονιά να αποτελεί παρελθόν».

Ζητούν, επίσης, «να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης του σχολικού κτηρίου, το οποίο είναι αφημένο από τους αρμόδιους στη φθορά του χρόνου, οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το κτήριο επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο επειδή στεγάζει δύο σχολεία, όπως επίσης και να του χορηγηθούν πόροι για τη δημιουργία Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, υλικοτεχνική υποδομή απαραίτητη για την πρακτική εκπαίδευση των μαθητών».

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook