Χανιά | Τούρκοι Έλληνες και Κύπριοι «μάχονται» για την ειρήνη

χανιά-τούρκοι-έλληνες-και-κύπριοι-μά-102530

eiriniΣήμερα και αύριο διεξάγεται στην πόλη μας η 4η Τριμερής Συνάντηση των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών κινημάτων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και με συμμετοχή της Περιφέρειας.

Τα Χανιά επιλέχτηκαν ως φετινός τόπος συνάντησης και φιλοξενίας του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Έντονα θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή με τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών συμμάχων τους στη Συρία, με απώτερο στόχο το Ιράν.

Το πλαίσιο των συναντήσεων χαρακτηρίζεται από την κοινή πεποίθηση των τριών κινημάτων ότι οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, αντίθετα τους ενώνει ο κοινός αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, των μηχανισμών και σχεδίων του.

Στην τέταρτη συνάντηση θα λάβουν μέρος από την Τουρκία οι Aydemir Güler, συντονιστής και  Zuhal Okuyan και Burhan Aksakal, μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, οι  Γιαννάκης Σκορδής,  πρόεδρος  και Χρίστος Κουρτελλάρης, γενικός γραμματέας και Αμπντουλάχ Κορμακχσάν, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ από την ΕΕΔΥΕ θα συμμετάσχει μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέα, τον Νίκο Ζώκα αντιπρόεδρο και την Ελένη Παπαδοπούλου, οργανωτική γραμματέα της. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Η 4η Τριμερής Συνάντηση θα περιλαμβάνει εκτός από τη σύνοδο των τριών αντιπροσωπειών, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» το σήμερα Σάββατο 19 Οκτώβρη στις 18.00 στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης» με χαιρετισμούς-συζήτηση και προβολή βίντεο από τη δράση των τριών επιτροπών.

Αύριο Κυριακή 20 Οκτώβρη το πρωί οι αντιπρόσωποι θα επισκεφτούν ιστορικά σημεία της περιοχής. Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων οργανώνει την Κυριακή το απόγευμα στις 16.30 κινητοποίηση στην πόλη των Χανίων για να διατρανωθεί η απαίτηση για κλείσιμο της βάσης και να εκφραστεί η αλληλεγγύη των τριών λαών στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των νέων ιμπεριαλιστικών απειλών για ανοιχτό πόλεμο.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης στις 17.30 με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων έντεχνης μουσικής του Αντώνη Μυλωνάκη, του κρητικού συγκροτήματος του Γ. Σκευάκη και Γ. Μυλωνάκη, του χορευτικού συλλόγου «Πελασγοί» από τα Χανιά και των γνωστών καλλιτεχνών Emin Ιgüs από Τουρκία και Κούλη Θεοδώρου από την Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook