Χανιά | Της…Σαρδέλας έγινε χθες στη Νέα Χώρα | Photos

χανιά-τηςσαρδέλας-έγινε-χθες-στη-νέα-91811

sardela4

Με μεγάλη επιτυχία και φυσικά με τη συμμετοχή πλήθος Χανιωτών πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Σαρδέλας στη Νέα Χώρα. Φέτος για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις έφεραν τον τίτλο ”Πυροφάνεια 2013”, θέλοντας έτσι να θυμίσει τον τρόπο που γίνονταν παλιότερα οι ψαριές.

sardela1

Η προετοιμασία ξεκίνησε το απόγευμα, λίγο πριν τη δύση του ήλιου, με τις σαρδέλες και τις σχάρες έτοιμες να…πάρουν φωτιά.

sardela2

Παράλληλα, φωταγωγήθηκαν τα Λαζαρέτα και ψαρόβαρκες βγήκαν για πυροφάνι με τους ψαράδες να κρατάνε αναμμένους πυρσούς και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο πλήθος κόσμου που είχε ήδη συγκεντρωθεί στην παραλία.

sardela10

Προσφέρθηκε σε όλους δωρεάν οφτή σαρδέλα και Κρητικό κρασί, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε από ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα με Κρητικούς, Ποντιακούς, Ηπειρώτικους, Νησιωτικούς και Λαϊκούς χορούς που ξεσήκωσε το πλήθος.

sardela9

sardela8

Την Γιορτή Σαρδέλας διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο σύλλογος Καταστηματαρχών και ξενοδόχων Νέας Χώρας , ο σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, η Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης και το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων.

sardela7

sardela5

 

sardela3

sardela11

 

sardela12

Φωτογραφίες: Παύλος Μπουζάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook