Χανιά | Τα ματωμένα δολάρια πρόδωσαν το δράστη

χανιά-τα-ματωμένα-δολάρια-πρόδωσαν-το-59842

xeiropedes1Σε χρόνο – αστραπή η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης στους Αμερικανούς από τη Βάση, που έγινε χθες τη νύχτα κοντά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Πρόκειται για έναν 25χρονο από το Μαρόκο και έναν 26χρονο από το Ιρακ, οι οποίοι, ταυτοποιήθηκαν από τα θύματα, από βιντεοσκοπικό υλικό αλλά και από τα χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου που βρέθηκαν στην κατοχή του ενός, τα οποία μάλιστα είχαν πάνω τους ίχνη από αίμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 01:00 χθες τη νύχτα, ωστόσο καταγγέλθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι, όταν οι δύο Αμερικανοί πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Και οι δύο εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό στη ναυτική Βάση, στο Μαράθι.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το περιστατικό

Το επίσημο ανακοινωθέν της αστυνομίας έχει ως εξής:

«Συνελήφθησαν, χθες (18.12.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο αλλοδαποί 26 και 25 ετών, υπήκοοι Ιράκ και Μαρόκο αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για ληστεία.

 Ειδικότερα, χθες (18.12.2013) τα ξημερώματα, οι συλληφθέντες, με την απειλή και χρήση αιχμηρού αντικειμένου, αφού ακινητοποίησαν, δυο (2) πολίτες Η.Π.Α. 22 και 21 ετών, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ, οχτώ (8) δολαρίων Η.Π.Α. και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook