Χανιά | Συνεργασίες για την αυτοδιοίκηση επιζητά ο Κουβέλης

χανιά-συνεργασίες-για-την-αυτοδιοίκη-97779

kouvelischania

Την ανάγκη συγκρότησης ενός δημοκρατικού μετώπου ενάντια στο φασισμό της Χρυσής Αυγής, προέταξε σήμερα το μεσημέρι από τα Χανιά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ), κ. Φώτης Κουβέλης, καλώντας τις κοινωνικές δυνάμεις να «ορθώσουν το ανάστημά τους» απέναντι σ’ αυτήν τη «νοσηρή», όπως είπε, κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο κ. Κουβέλης, μίλησε για τις προσπάθειες του κόμματος για δημιουργία ενός πόλου Δημοκρατικού Σοσιαλισμού στη βάση πολιτικών συγκλίσεων, υπερασπίστηκε τις έως τώρα πολιτικές επιλογές της ΔΗΜ.ΑΡ, είπε ξεκάθαρο «όχι» σε νέο μνημόνιο ή οποιοδήποτε νέο μέτρο λιτότητας και αναφέρθηκε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνοντας την ανάγκη διαμόρφωσης σχημάτων που θα εξασφαλίζουν τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. 

Τον Φώτη Κουβέλη συνοδεύει στην Κρήτη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος

Απλή Αναλογική

Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο που μελετά η Κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης είπε: «Εμείς είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή καταγράφει με γνησιότητα τις επιλογές των πολιτών και οδηγεί στις συνθέσεις που είναι απαραίτητες.

Η ΔΗΜ.ΑΡ υποστηρίζει ότι τα όποια αυτοδιοικητικά σχήματα  θα πρέπει να εξασφαλίζουν τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος και κομματικής ανεξαρτησίας. Ωστόσο, είναι σαφές το περιεχόμενο της αυτοδιοίκησης είναι πολιτικό.

Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η αξιοσύνη, η καθαρότητα, η εντιμότητα και η διαφάνεια των προσώπων».

Συνάντηση με Βουλγαράκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, στις 10:30, ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, με τον οποίο, συζήτησαν -σε πολύ καλό κλίμα- για την ανάγκη αποκέντρωσης της αυτοδιοίκησης, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στα χέρια του Περιφερειάρχη, όπως είπε ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Δημοκρατικό Μέτωπο κατά του Φασισμού 

Ο κ. Κουβέλης, άνοιξε τη συνέντευξη τύπου με αναφορά στη Χρυσή Αυγή: «Το φίδι πια έχει βγει απ’ το αυγό και απειλεί με εκφασισμό την ελληνική κοινωνία. Η δημοκρατία μας έχει και δυνατότητες και αντοχές αρκεί να τις αξιοποιήσει για να αντιμετωπίσει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο», είπε και κάλεσε όλες τις  δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου –ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές και αντιθέσεις- να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στο φαινόμενο.

Οι κοινωνικές δυνάμεις είναι εκείνες που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναστρέψουν αυτή τη νοσηρή κατάσταση που έχει προκύψει και με έναν πολύ εμφατικό τρόπο  καταγράφεται πια στο δημόσιο χώρο

Υπάρχουν. Δεν το υποτιμώ αντίθετα το αξιολογώ και το καταγράφω ως πολύ θετικό», τόνισε ενώ διαπίστωσε ότι όλη αυτή η παθογένεια έχει οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας σε απόγνωση αλλά και σε απόσταση από τη συντεταγμένη πολιτική.

Πόλος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού

Σε συνέχεια των επαφών του στην Αθήνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο και άλλα στελέχη, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, επανέλαβε από τα Χανιά την ανάγκη συγκρότησης ενός πόλου δημοκρατικού σοσιαλισμού, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον «λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλες δυνάμεις που αρνούνται την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε μια ισότιμη συμπαράταξη στη βάση της πολιτικής σύγκλισης με οργανωμένο πρόγραμμα και κοινές δράσεις»

Υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση

«Στάση ευθύνης» από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ, χαρακτήρισε ο κ. Κουβέλης τη συμμετοχή του κόμματος στην Κυβέρνηση. «Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε για την αποχώρησή του, αναφερόμενος σε αποκκλίσεις από την προγραμματική συμφωνία και συμπεριφορές μονοκομματικής κυβέρνησης.

«Δεν μετανιώνουμε αντίθετα είμαστε υπερήφανοι που εκείνη την ώρα επιλέξαμε να υπάρχει κυβέρνηση στην  Ελλάδα για να μην πέσει η χώρα σε πολιτική ρευστότητα με άμεση συνέπεια την κοινωνική ρευστότητα», τόνισε, αποτιμώντας θετικά τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ στην Κυβέρνηση.

Για την κοινωνία

«Καθυστερεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, κάτι για το οποίο η ΔΗΜΑΡ επέμενε και επιμένει. Όταν έχεις 1,5 εκατ ανέργους είναι επιβεβλημένο γιατί παρόλο που δεν αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα, μπορεί να μετριάζει το βάρος του ανέργου», τόνισε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ προωθεί το δικό της εναλλακτικό σχέδιο για την απομάκρυνση  από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και το δικό της εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα -αξιοποίηση ΕΣΠΑ, στήριξη πρωτογενούς τομέα, διαμόρφωση συνθηκών επενδυτικού χαρακτήρα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook