Χανιά | Συνελήφθη ο οδηγός του ΚΤΕΛ που θεωρούσε τα ζώα αποσκευές

χανιά-συνελήφθη-ο-οδηγός-του-κτελ-που-102328

ktel zoaΣυνελήφθη ο οδηγός του ΚΤΕΛ που είχε τοποθετήσει στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου κατά τη διάρκεια ταξιδιού από τη Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη δύο ζώα.

Συγκεκριμένα πριν δύο ημέρες η κα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων «Η προστασία των ζώων» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από επιβάτη του ΚΤΕΛ Χανίων  που αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Χανιά, ότι ο οδηγός παρόλες τις απαιτήσεις της και την επεξήγηση των σχετικών νόμων, της επέβαλε να τοποθετήσει τον σκύλο της στις αποσκευές. Μάλιστα ο οδηγός είχε παραλάβει και ασυνόδευτο ζώο με προορισμό το Ρέθυμνο, αν και αυτό απαγορεύεται ρητά.

Παρ όλες τις συστάσεις από το προσωπικό του σταθμού Θεσσαλονίκης, αυτός ξεκίνησε με τα σκυλιά στις αποσκευές.

Η κα Μπομπολάκη, ενημερώθηκε για τις στάσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο και έτσι ενημέρωσε τα κατά τόπους φιλοζωικά σωματεία.

Πρώτος σταθμός Λάρισα, όπου εκεί τον περίμεναν περιπολικό και φιλόζωοι. Μετά από αρκετές διενέξεις και τις συστάσεις της Αστυνομίας αλλά και την απειλή αυτοφώρου, ο οδηγός αναγκάστηκε να βάλει και τα δύο ζώα στην καμπίνα, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι στην Λαμία που ήταν η επόμενη στάση θα τα πετούσε έξω.

Στην Λαμία τον περίμενε δεύτερη ομάδα φιλόζωων, όπου ο οδηγός μπροστά τους απείλησε ότι θα πετάξει τα ζώα έξω. Δεν πρόλαβε όμως γιατί του υπενθύμισαν τι έγινε λίγες ώρες πριν στην Λάρισα και έτσι αναγκάστηκε ξανά να πάρει τα ζώα στην καμπίνα.

Το ΚΤΕΛ έφτασε στον Πειραιά όπου τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο καράβι και εκεί τελείωσε το θέμα.

Χθες  η κα Μπομπολάκη κατέθεσε καταγγελία και στα πλαίσια του αυτοφώρου οδηγός συνελήφθη για κακοποίηση ζώων, μεταφορά τους κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, απειλή κατά της ιδιοκτήτριας κλπ.

 

Πηγή : adespoto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook