Χανιά | Συνέχεια στις ρατσιστικές επιθέσεις

χανιά-συνέχεια-στις-ρατσιστικές-επιθ-29589

ratsismosΠροβληματισμένη η κοινωνία των Χανίων από τις ρατσιστικές επιθέσεις

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά όπου σύμφωνα με καταγγελίες οι νύχτες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης με στόχο τους μετανάστες, αναφέρει το prismanews.gr.

Σε πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων» τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ομάδα οχτώ αγνώστων είχε στήσει καρτέρι σε ανυποψίαστους μετανάστες. Σε μία περίπτωση οι άγνωστοι χτύπησαν έναν Μαροκινό στην οδό Σελίνου, ενώ στη δεύτερη επιχείρησαν να χτυπήσουν τρεις αλλοδαπούς στην Πλατεία 1866.

Τα απανωτά περιστατικά έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία που παρακολουθεί το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την Κίνηση να κατονομάζει ως δράστες μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το prismanews.gr αναφέρεται:

«Ομάδα 8 φασιστών εξαπέλυσε ρατσιστικές επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας 4/2 στα Χανιά. Γύρω στα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Σελίνου με κλωτσιές και λοστούς, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι, ενώ σταμάτησαν να τον χτυπάνε και τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έβαλαν τις φωνές.

Η στάση των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο ήταν εξοργιστική αφού ούτε ζήτησαν τα στοιχεία του θύματος ούτε κατέγραψαν καν το περιστατικό. Αργότερα το ίδιο βράδυ αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε τρεις μετανάστες στην πλατεία 1866 οι οποίοι αντιστάθηκαν και τους έδιωξαν.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, επιτάσσει απεργούς και διώκει αγωνιστές, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, με την πλήρη κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, προσπαθούν να σπείρουν την τρομοκρατία επιτιθέμενοι σε μετανάστες εργάτες. Η κλιμάκωση των απεργιών και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 19 Γενάρη στην Αθήνα δείχνουν το δρόμο για να τσακίσουμε μνημόνια και νεοναζί. Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν. Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook