Χανιά: Συνάντηση Ιαπώνων εισαγωγέων και κρητικών εξαγωγέων

χανιά-συνάντηση-ιαπώνων-εισαγωγέων-κ-50068

συνεργασια (1)Επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και της Δς. Etsuko Yioshida, γενικής διευθύντριας και της Δς. Sachiko Kudo από το τμήμα αγορών της εισαγωγικής Ιαπωνικής εταιρείας FIRST INTERNATIONAL CORPORATION θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του MINOA PALACE RESORT HOTEL στον Πλατανιά Χανίων.

Κατά τη συνάντηση θα γίνει διαδραστική μαγειρική επίδειξη υψηλού επιπέδου την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο σεφ του ΜΙΝΟΑ ΠΑΛΑΣ κ. Ιωάννης Τσιβουράκης. Σ’ αυτή τη μαγειρική επίδειξη θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον τοπικά προϊόντα (βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογικά λαχανικά και φρούτα, βιολογικό κρασί, τυρί, μέλι, ζυμαρικά, ψάρια, και αρτοποιήματα).

Στην επίδειξη θα συμμετέχει ενεργά και ο προσκεκλημένος διάσημος Ιάπωνας σεφ και εστιάτορας κ. Takashi Jomae ο οποίος θα μάθει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας στη δημιουργία πιάτων της Ιαπωνικής κουζίνας. Την επίδειξη αυτή θα παρακολουθήσει και ο κ. Keiichiro Okubo κατασκευαστής / ιδιοκτήτης Ιαπωνικής αλυσίδας εστιατορίων. Σκοπός της επίδειξης αυτής είναι να περάσουμε «οδηγίες χρήσης» και σφραγίδα «διαφοροποίησης» για τα προϊόντα μας και την Κρητική Κουζίνα στους καταναλωτές μιας από τις ποιο ισχυρές αγορές στον κόσμο.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 16:00 στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΛΕΑ στον Άστρικα, Χανίων θα λάβει χώρα γευσιγνωσία οίνου όπου θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες Ιάπωνες ο οινικός πλούτος της Κρήτης με βραβευμένα τοπικά κρασιά από διακεκριμένα οινοποιεία του νησιού μας.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν και στις δυο εκδηλώσεις είναι: ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ, βιολογικά λαχανικά, CRETE FISH φρέσκα αλιεύματα, ΠΕΡΡΑΚΗΣ αρτοσκευάσματα, ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ μέλι, Αφοι ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗ τυροκομικά, ΜΕΛΚΟ χειροποίητα ζυμαρικά. Από τα οινοποιεία συμμετέχουν: Ταμιολάκης, Λυρραράκης, Δουλουφάκης, Ντουράκης, Μανουσάκης, Λουπάκης, και Καραβιτάκης.

Η ΒΙΟΛΕΑ η οποία έχει παρουσία στην Ιαπωνική αγορά από το 1997 οργάνωσε αυτή την επιχειρηματική επίσκεψη με την συμμετοχή και υποστήριξη της διεύθυνσης του ΜΙΝΟΑ ΠΑΛΑΣ. Όλοι οι συμμετέχοντες παραγωγοί είναι εθελοντές σε μια προσπάθεια ανιδιοτελούς επιχειρηματικής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

 

Πηγή: Νέα Τηλεόραση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook