Χανιά | Στο 3ο δημοτικό σχολείο Παζινού τα μαθήματα γίνονται σε γιαπί!

χανιά-στο-3ο-δημοτικό-σχολείο-παζινού-47777

ΠΑΖΙΝΟΣε «σήριαλ» έχει μετατραπεί η προσθήκη ενός ορόφου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παζινού με το έργο που δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και ξεκίνησε να υλοποιείται τον περασμένο Δεκέμβριο να παραμένει ακόμα ημιτελές.

Λόγω αυτής της κατάστασης οι μικροί μαθητές του σχολείου είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα μέσα στο γιαπί, ενώ κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσες προκάτ, η διάρκεια ζωής των οποίων έχει προ πολλού λήξει!

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο σχολείο παραπέμπει πραγματικά σε άλλες εποχές.

Στο βάθος της αυλής διακρίνεται ένα συγκρότημα λυόμενων, τα οποία είχαν παραχωρήσει πριν από περίπου 10 χρόνια οι Αμερικανοί από τη Βάση, ενώ στα δεξιά του υπάρχουν άλλα προκάτ, τα οποία τοποθετήθηκαν λίγα χρόνια αργότερα. Προκάτ είναι και οι δύο τουαλέτες που βρίσκονται στο μέσο του αύλειου χώρου και οι οποίες εξυπηρετούν τα 170 παιδιά του σχολείου.

Ωστόσο, παραδόξως, οι μαθητές που βρίσκονται σε ακόμα χειρότερες συνθήκες είναι εκείνοι που κάνουν μάθημα στο ισόγειο του οικήματος που βρίσκεται δεξιά από την είσοδο του σχολείου.

Κι αυτό διότι όλο το συγκεκριμένο κτίριο είναι «παει πακέτο» με σκαλωσιές, μαδέρια και οικοδομικά υλικά για τις εργασίες ανέγερσης ενός ορόφου. Εργασίες, οι οποίες, ωστόσο, ενώ ξεκίνησαν εδώ και 10 μήνες, μετά την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων 2012 – 2014, έχουν σταματήσει με την οικοδομή να μένει ημιτελής.

Η κατάσταση που επικρατεί, όπως είναι λογικό, έχει θορυβήσει τους γονείς των μαθητών που ανησυχούν καθημερινά μήπως προκληθεί κάποιο ατύχημα, ενώ παράλληλα βλέπουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς ακατάλληλες συνθήκες.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στα ‘Χ.Ν.’, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Ελένη Καστρινάκη, η γραμματέας Ζαμπία Γλυνιαδάκη και το μέλος Δέσποινα Λυκάκη, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η υπομονή των γονέων έχει εξαντληθεί.

«Η απόφαση για το συγκεκριμένο έργο που περιλαμβάνει την ανέγερση ενός ορόφου και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με προϋπολογισμό 4.666.000 ευρώ, λήφθηκε επί Νομαρχίας Αρχοντάκη, αλλά οι εργασίες έμειναν στα χαρτιά και στα λόγια μέχρι το καλοκαίρι του 2012», σημείωσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και πρόσθεσαν: «Λίγο νωρίτερα η προηγούμενη διευθύντρια του σχολείου και στη συνέχεια και εμείς αρχίσαμε να ψάχνουμε ξανά το θέμα και αφού ο Δήμος μάς είπε ότι δεν έχει σχέση με το έργο απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης μας είχε υποσχεθεί τότε τέλος του 2011 ότι θα έχουμε σχολείο μέχρι το τέλος του 2012. Τελικά, όμως, οι εργασίες που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 σταμάτησαν πριν τα Χριστούγεννα και από τότε τίποτα».

Κίνδυνοι για ατύχημα

Οπως επεσήμαναν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους, στάθηκε αδύνατο να μάθουν τους λόγους της διακοπής των εργασιών. «Σε όλο αυτό το διάστημα ο εργολάβος μας έλεγε ότι δεν έχει πάρει λεφτά, ενώ στην επικοινωνία που είχαμε με τα Τεχνικά Εργα μάς έλεγαν ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά χρειάζονται κάποιες μετρήσεις κ.λπ. Επίσης, το ίδιο μας είπε για τα χρήματα και ο κ. Βουλγαράκης σε ραντεβού που είχαμε μαζί του τον Φεβρουάριο.

Το θέμα όμως είναι ότι ο ένας μας στέλνει στον άλλο και δεν ξέρουμε ποιος από όλους μας λέει την αλήθεια», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος: «Οι γονείς ανησυχούν πολύ, με τις κακοκαιρίες έχουν πέσει σκαλωσιές, φεύγουν μαδέρια με τον αέρα, έχουν σαπίσει ξύλα και είναι θαύμα πως δεν έχει χτυπήσει ακόμα κανένα παιδί.

Εκτός, όμως, αυτού είναι και ο αύλειος χώρος που έχει προβλήματα. Υπάρχει για παράδειγμα ένα παλιό αλώνι που μετατρέπεται σε πισίνα τον χειμώνα, ενώ εξαιτίας του ότι το έδαφος είναι ανισόπεδο πολλά παιδιά πέφτουν και τραυματίζονται. Είναι αδύνατον για τους δασκάλους να επιτηρούν όλη αυτή την αυλή. Τι να πρωτοπροσέξουν τον χώρο της οικοδομής ή τις «παγίδες» που έχει ο υπόλοιπος χώρος;».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook