Χανιά | «Στο δρόμο» 34 υπάλληλοι του Δήμου Αποκόρωνα

χανιά-στο-δρόμο-34-υπάλληλοι-του-δήμο-119052
dimarheio.apokoronaΔεν δικαιώθηκε ο δικαστικός αγώνας των 34 συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου Αποκόρωνα κι έτσι αφενός ο Δήμος θα μείνει χωρίς το 1/3 του προσωπικού του, αφετέρου 34 οικογένειες θα βρεθούν «στον αέρα» αφού σε μεγάλο βαθμό στηρίζονταν στο μισθό αυτό.
Όπως είναι φυσικό, οι υπάλληλοι αλλά και οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και θεωρούν απαράδεκτη και απάνθρωπη την απόφαση της Πολιτείας να τους διώξει μετά από δέκα χρόνια διαρκούς προσφοράς στο Δήμο, υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.
Αντίδραση Κουκιανάκη
Δίπλα στους απολυμένους, στέκεται από την πρώτη στιγμή του δικαστικού τους αγώνα ο κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση (ΕΜΑΑΚ)».
Μάλιστα, στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης που οριστικοποιεί την απόλυση των 34, με ανακοίνωσή του ζήτησε από το Δήμαρχο Αποκορώνου τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την επικύρωση της απόλυσης των συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου Αποκόρωνα, από το Πρωτοδικείο Χανίων.
Όπως αναφέρει:
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δημιουργεί τεράστια ανθρωπιστικά προβλήματα, μιας και 34 οικογένειες του Δήμου μας, μένουν χωρίς εργασία και εισόδημα σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από οικονομική εξαθλίωση και ανέχεια.Λειτουργικά και όχι μόνο προβλήματα θα παρουσιασθούν άμεσα στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και των τμημάτων του Δήμου μας, μιας και οι 34 απολυθέντες συμβασιούχοι εργάζονταν σε υπηρεσίες του Δήμου μας οι οποίες παρέχουν ανταποδοτικές εργασίες (καθαριότητα, αποκομιδή, ηλεκτροφωτισμός, υδραυλικές εργασίες, χειριστές κ.α).
Η αιφνιδιαστική παύση και απομάκρυνση τους, η οποία αντιστοιχεί στο 1/3 του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα την μη στοιχειώδη ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου σε ανάγκες πρώτιστης προταιρεότητας  για τους δημότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αποκόρωνα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook