Χανιά: Στοιχειωμένο το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

χανιά-στοιχειωμένο-το-κολυμβητήριο-σ-6978

Μελαγχολία, αγανάκτηση, ντροπή -αλλά και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα- προκαλεί μια επίσκεψη στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, το οποίο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία -κυριολεκτικά- έχουν γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των όποιων ‘μπουκαδόρων’ αλλά και των καιρικών φαινομένων.

Δυστυχώς, τη στιγμή που τα Χανιά δεν έχουν 50άρα πισίνα και τα αθλήματα του υγρού στίβου, τα οποία καλλιεργεί ο ΝΟΧ, βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση, η πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου (το οποίο έχει ανεγερθεί σε χώρο που παραχώρησε το Πολυτεχνείο Κρήτης και ανήκει στη ΓΓΑ, χωρίς όμως να έχει παραδοθεί επίσημα σε αυτήν από τον εργολάβο) δεν έχει… γευτεί τη χαρά να γεμίσει ποτέ και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει αυτό.

Προχθές, στην εγκατάσταση (η οποία, κυριολεκτικά, είναι ‘ξέφραγο αμπέλι’) βρέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΧ, Ιπποκράτης Μανουδάκης, προκειμένου να έχει μια εικόνα για τις νέες φθορές που υπέστη (αυτή τη φορά με γκράφιτι). Μπήκαμε μαζί του στο κολυμβητήριο και ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την τύχη των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του, ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική για να αλλάξει αυτή η πολύ δυσάρεστη κατάσταση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;

Πάντως, ο κ. Μανουδάκης έδωσε μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντάς μας ότι αν δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες, είναι ρεαλιστικό γεγονός να μπορέσει να δημιουργηθεί ‘ζωή’ στο κολυμβητήριο, έστω και σε όχι πλήρη μορφή. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Αρχικά, θέλω να σου πω ότι είμαι κάτοικος Ακρωτηρίου, περνάω από το σημείο αυτό τέσσερις φορές την ημέρα και με στεναχωρεί πάρα πολύ που βλέπω μια εγκατάσταση που έγινε έχοντας στόχο να εξυπηρετήσει την αθλούμενη νεολαία -και όχι μόνο- να καταστρέφεται ποικιλοτρόπως.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΧ θα συντάξω μια αναφορά και θα τη στείλω στη ΓΓΑ, στην οποία και ανήκει η εγκατάσταση, χωρίς βέβαια να έχει παραδοθεί ακόμη από τον εργολάβο. Στην αναφορά αυτή θα καταγράφονται οι ζημιές που έχει υποστεί την τελευταία διετία και θα ζητάω από τους υπευθύνους να κάνουν άμεσα κάτι για να σταματήσει να… διαλύεται το κλειστό κολυμβητήριο.

Σίγουρα η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν περισσεύουν χρήματα γι’ ανακατασκευές, όμως πιστεύω ότι αν υπάρξει καλή θέληση και συνεργασία, μπορεί να βρεθεί μια λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, σε πρώτη φάση, θα λειτουργήσει και η πισίνα, αλλά τουλάχιστον να σταματήσει η καταστροφή του χώρου».

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου ήταν, όπως και το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά,  από τις τελευταίες εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Κουράκη (διετέλεσε στο αξίωμα αυτό από τις 24/10/2001 μέχρι τις 30/8/2002), εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στην Αθήνα (είχε ενταχθεί στα προολυμπιακά προπονητήρια και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2003, όμως οι κτηριακές εργασίες τελείωσαν το 2005 και έκτοτε το έργο φθίνει καθημερινά).

Ο σημερινός δήμαρχος Ηρακλείου, ανακοίνωσε πριν σχεδόν 11 χρόνια -στο Δημαρχείο Χανίων- την κατασκευή των δυο σημαντικών αυτών έργων, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένουν ημιτελή, με το κολυμβητήριο, μάλιστα, να έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές:

Αρχικά (Σεπτέμβριο του 2011) με την καταστροφή του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για να κλαπεί ο χαλκός, στη συνέχεια (Απρίλιο του 2012) με το ‘ξήλωμα’ μέρους της οροφής όχι από δολιοφθορά, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων και πριν λίγες ημέρες με τη δημιουργία γκράφιτι σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και μέσα στην πισίνα.

Να σημειωθεί ότι την πρόθεσή του να συμβάλει στη λειτουργία του κολυμβητηρίου είχε εκφράσει -το 2009- ο πρώην δήμαρχος Χανίων, κ. Βιρβιδάκης, χωρίς όμως να προχωρήσει το θέμα, αφού ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης  Ιωαννίδης, δεν είχε δείξει προθυμία να χρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία η ολοκλήρωση του έργου.

Ενδιαφέρον ν’ αναλάβει τη λειτουργία του έδειξε και ο σημερινός δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, το οποίο όμως αποσύρθηκε, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι για ν’ αποκατασταθούν οι προαναφερόμενες ζημιές απαιτείται τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, με την Πολιτεία και πάλι να μη δείχνει διατεθημένη να δώσει χρήματα.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

One thought on “Χανιά: Στοιχειωμένο το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

  1. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα…

    Αν υπάρχει κανείς να μας πει γιατί συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν κι όχι κάποια άλλα, ευχαρίστως να τον ακούσομε:

    Να μας εξηγήσει γιατί, ενώ το νέο κολυμβητήριο Χανίων, βιασμένο και παρατημένο, περιμένει ημιτελές και καταστρέφεται, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στο ποδηλατοδρόμιο? Όλα χρειάζονται, δε λέω, αλλά όταν δεν μπορούμε να τελειώσομε ένα πράγμα, γιατί να αφήνομε την κουτσουλιά πἰσω μας? Για να πάμε παρακάτω να τσιμπολογήσομε?!…

    >>>>>>>>>>>>>>
    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2011/12/undelivered-letters.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook