Χανιά | Στη Σούδα το Σάββατο ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

χανιά-στη-σούδα-το-σάββατο-ο-αρχηγός-τ-112326

ntepseiΕπίσκεψη στη Βάση της Σούδας θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Μαρκ Ντέμπσει, ο οποίος επισκέπτεται το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα.

Ο ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα συναντηθεί επίσης και με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στρατιωτικός Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας προσκεκλημένος του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Επίσης, ο Αμερικανός Στρατηγός θα έχει συνομιλίες και με τον ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του στρατηγού Ντέμπσεϊ υποδηλώνει κυρίως, το αμερικανικό ενδιαφέρον για τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, στις κυοφορούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας (Αν. Μεσόγειος – Βόρεια Αφρική – Μέση Ανατολή – Βαλκάνια).

Οι Αμερικανοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για στενότερη στρατιωτική συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε νατοϊκό πλαίσιο, με στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη γειτονία μας. Μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον ζωτικό ρόλο της ναυτικής βάσης της Σούδας, καθώς και άλλων στρατιωτικών βάσεων της Ελλάδας, που παρέχουν «διευκολύνσεις» σε αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, με πιο χαρακτηριστική την αναβαθμισμένη αεροπορική βάση της Καλαμάτας.

Επίσης, οι Αμερικανοί προσφέρθηκαν να ενισχύσουν το οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρέχοντας δωρεών, ελικόπτερα Chinook 47D, άρματα μάχης Abrams, καθώς και πολλαπλοί εκτοξευτές (MLRS)

Επισημαίνουμε ότι η επίσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού των ΗΠΑ, γίνεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη χώρας του Ρώσου Υπουργού Άμυνας και την υπογραφή ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας, και λίγο πριν από την πρώτη δοκιμαστική βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Πεδίο Βολής στην Κρήτη, με καθυστέρηση 14 ετών λόγω των γνωστών αμερικανο-νατοϊκών και τουρκικών αντιδράσεων.

 

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook