Χανιά | Στη Βουλή η εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου

χανιά-στη-βουλή-η-εγκατάλειψη-του-κολυ-100713

markogianakis2Μετά την πρόσφατη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζει το κλειστό κολυμβητήριο (ΔΕΣ ΕΔΩ) στα Κουνουπιδιανά, το θέμα πάει και στη Βουλή, μέσω σχετικής ερώτησης του Χανιώτη Βουλευτή κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Αναλυτικά αναφέρει, τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι, και στο παρελθόν, στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είχαν σημειωθεί κλοπές, εκτεταμένοι βανδαλισμοί, αλλά και καταστροφές από ανεμοθύελλες λόγω κατασκευαστικών κακοτεχνιών, η πλήρης εγκατάλειψη των εγκαταστάσεών του επιτρέπει την επανάληψη ανάλογων φαινομένων.

Προσφάτως, νέο κύμα δολιοφθοράς σάρωσε τη συγκεκριμένη αθλητική υποδομή: η γεμάτη με βρόχινο νερό πισίνα, τα σπασμένα κλιματιστικά και ο εγκαταλελειμμένος αθλητικός εξοπλισμός συνιστούν μερικές μόνο από τις θλιβερές όψεις ενός σκηνικού παντελούς αδιαφορίας.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια σημαντική αθλητική επένδυση – και μάλιστα σε μια πόλη με πλούσια ναυταθλητική παράδοση, όπως τα Χανιά -, η οποία, αντί να έχει αξιοποιηθεί για τον σκοπό για τον οποίο υλοποιήθηκε, έχει παραδοθεί έρμαιο στα χέρια κλεπτών και βανδάλων.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, στους οποίους ούτως ή άλλως οι κρατικοί πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την κρατική περιουσία, η οποία έχει αποκτηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, και να την προστατεύει από επίδοξους βανδάλους και λοιπά αντικοινωνικά στοιχεία.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook