Χανιά | «Σκόνταψαν» σε αρχαία τα έργα στην Παλιά Πόλη | Αυτοψία και δεσμεύσεις Αρναουτάκη

χανιά-σκόνταψαν-σε-αρχαία-τα-έργα-στ-102513

antliostasio1Αυτοψία στα έργα της Παλιάς Πόλης που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ και υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, για να ενημερωθεί για την πορεία τους και να κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για την απρόσκοπτη υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Αρναούτακης επισκέφθηκε το έργο “Κατασκευή Σύγχρονων Δικτύων Υποδομής στο Κεντρικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης – Διαμόρφωση και Αποκατάσταση Οδών”, το οποίο και έχει «σκοντάψει» στην αρχαιολογία (λόγω ευρημάτων), εμπόδιο που εάν δεν ξεπεραστεί άμεσα, το έργο κινδυνεύει ακόμα και να μείνει ανολοκλήρωτο.

Διαπιστώνοντας ότι χρειάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας για να «ξεκολλήσει» το έργο, ο κ. Στ. Αρναουτάκης τόνισε ότι άμεσα ξεκινά τις επαφές του και διαβεβαίωσε ότι  «σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία θα επιλύσουμε τις όποιες εκκρεμότητες έχουν προκύψει, καθώς πρόκειται για σημαντικά έργα” ενώ, όπως είπε,  ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα. Μενδώνη.   

«Πιστεύω ότι με την παρέμβαση της Περιφέρειας στο υπουργείο Πολιτισμού θα ξεμπλοκάρει το έργο», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης.

arnaoutakis.autopsiaΑυτοψία στο Παλιό Τελωνείο

Ο κ. Αρναουτάκης, επισκέφθηκε επίσης το Παλιό Τελωνείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η “Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων”, το οποίο προχωρά κανονικά παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νερό κατά τη διάρκεια των εργασιών, κάτι που άλλωστε είναι και αναμενόμενο για έργα που υλοποιούνται κοντά στη θάλασσα.

Για το Ναυτικό Μουσείο

Αναφορικά με το ζήτημα, που έχει προκύψει με το Ναυτικό Μουσείο (ΔΕΣ ΕΔΩ) ο Περιφερειάρχης Κρήτης διαβεβαίωσε ότι θα επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου του έργου στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να ολοκληρωθεί “το μεγάλο αυτό έργο, που περιλαμβάνει την αποκατάσταση του Φρουρίου Φιρκά,  για την περιοχή των Χανίων”.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του είπε: «Αυτήν τη στιγμή είναι εκτός μελέτης η παρέμβαση στο κτήριο του μουσείο αυτό καθεαυτό. Πιστεύω ότι τελικώς θα τα καταφέρουμε να αποκατασταθεί η παράλειψη αυτή».

Σύσκεψη

Ο κ. Αρναουτάκης, συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη  και τον θεματικό Αντιπεριφιρειάρχη κ. Νίκο Καλογερή και ξεναγήθηκε στα έργα από το Δήμαρχο Χανίων, τους Αντιδημάρχους κυρίους Ξυνίδη και Κεμεσόδη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, κατά την οποία εκφράστηκε, τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, η σαφής ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων μέσω του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

One thought on “Χανιά | «Σκόνταψαν» σε αρχαία τα έργα στην Παλιά Πόλη | Αυτοψία και δεσμεύσεις Αρναουτάκη

  1. Για τα κλειστά εδώ και χρόνια (σεισμόπληκτα από τον μεγάλο σεισμό του 2006) Νεώρια κουβέντα.
    Άραγε τι θα γίνει με αυτά τα έρμα μνημεία που κατά καιρούς στολίζουν και τα λογότυπα κάποιων δημοτικών συνδυασμών;;;
    Όλοι «μούγκα-στρούγκα».
    Ρε μπας και ετοιμάζουν να τα δώσουν με ΣΔΙΤ σε κανέναν μάγκα να τα διαχειριστεί στη συνέχεια ως cafe-bar;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook