Χανιά | «Πρωταθλήτρια» η Aegean Airlines στις πτήσεις τσάρτερ από και προς τα Χανιά!

χανιά-πρωταθλήτρια-η-aegean-airlines-στις-πτήσε-48930

aegeanΠυκνώνουν οι πτήσεις τσάρτερ από την Aegean Airlines από και προς τα Χανιά καθώς αναλαμβάνει και δρομολόγια ξένης εταιρείας.

Η Aegean Airlines έδωσε την πληροφορία σε χθεσινή σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού στη Δυτική Κρήτη όπου συμμετείχε το στελεχιακό δυναμικό της αεροπορικής εταιρείας, η Ένωση Ξενοδόχων, ο αερολιμενάρχης και στελέχη του τουρισμού της Περιφέρειας.

Όπως φάνηκε από τη συζήτηση, στόχος της Aegean είναι να αυξήσει την παρουσία της στα Χανιά, κάτι που θα συνοδευτεί από τη διαφημιστική παρουσία της Περιφέρειας, των ξενοδόχων στο έντυπο (περιοδικό ‘Blue’) και στο site της αεροπορικής εταιρείας.

Η Ένωση Ξενοδόχων θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το 2014, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Βουλγαράκης, δεσμεύτηκε για επανάληψη των συζητήσεων με την παρουσία δημάρχων και άλλων φορέων του τουρισμού.

Ο διευθυντής διοίκησης της Aegean, κ. Σήφης Μαρκαντωνάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας. Με την εσωτερική κίνησή της να μειώνεται -όπως και όλων των άλλων εταιρειών- από 3,5 εκατ. επιβάτες πριν από μία 4ετία σε 2,6 φέτος και 2,4 εκατ. του χρόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις η Aegean έχει δώσει έμφαση στις πτήσεις από το εξωτερικό.

Έτσι φέτος θα πραγματοποιήσει 200 πτήσεις τσάρτερ προς και από τέσσερις σκανδιναβικές χώρες προς τα Χανιά (οι περισσότερες αφορούν δρομολόγια που εκτελούσε μέχρι πέρυσι αεροπορική εταιρεία tour operator) και 80 προς Τελ Αβίβ, ενώ από την 1η Απριλίου ξεκίνησαν με ανταπόκριση οι πτήσεις Χανιά – Μόναχο δύο φορές την εβδομάδα.

«Είμαστε καθαρά ελληνική εταιρεία και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον ελληνικό τουρισμό», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκαντωνάκης, συμπληρώνοντας πως «γίνεται με την Αντιπεριφέρεια μία προσπάθεια για να εξετάσουμε τις δυνατότητες που δημιουργούνται, να προάγουμε διαφημιστικά την περιοχή και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να βοηθήσουμε και για τώρα και για του χρόνου».

Από τη μεριά του ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε πως «ως Κρήτη πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που έχει ο τόπος μας για να σταματήσει ο κατήφορος. Ένα σημαντικό εργαλείο είναι και η Aegean. Λάθος και από τη μεριά μας που μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει κάποια συνάντηση, αφού από μόνη της η εταιρεία έχει κάνει πολλά πράγματα για τα Χανιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook