Χανιά | Πού θα πετάξουν το Σταυρό; | Εορτασμός των Θεοφανείων

χανιά-πού-θα-πετάξουν-το-σταυρό-εορτα-118142

theofaneiaΜε μεγαλοπρέπεια θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Νομό Χανίων τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου. Στην πόλη των Χανίων, η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων θα γίνει στις 11 π.μ. στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης της πόλης, στην ενορία Αγίου Ιωάννη (τέρμα Ηγουμένου Γαβριήλ).

Μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πέταγμα του Σταυρού στο Παλιό Λιμάνι.

Στην Αγία Μαρίνα, τη στις 10:30 το πρωί θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων (στο δεύτερο μόλο της Αγ. Μαρίνας, πίσω από το φαρμακείο). Μικροί βουτηχτές θα πέσουν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και δεκάδες περιστέρια θα πλημμυρίσουν τον ουρανό της Αγίας Μαρίνας.

Λίγο αργότερα, ο σύλλογος χειμερινών κολυμβητών “Ο Ποσειδών” θα κόψει τη βασιλόπιτά του, στις 11:30 π.μ. στους Αγίους Αποστόλους, μετά τη λειτουργία των Θεοφανείων και τη ρίψη του Σταυρού.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Στο Καλαμάκι

Επίσης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει για 37η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων, με έδρα το Καλαμάκι.

Η κοπή της πίτας θα γίνει μαζί με τον Αγιασμό των Υδάτων τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Φανουρίου Γαλατά.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με βασιλόπιτα και κονιάκ.

Στον Πλατανιά 

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων ανακοίνωσε και ο Δήμος Πλατανιά. Στις 10π.μ. θα γίνει Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι του Πλατανιά, στις 10:30π.μ. στην παραλία του Ταυρωνίτη και στην παραλία των Καμισιανών και στις 11π.μ. θα γίνει στο λιμάνι Κολυμπαρίου.
Στο ενυδρείο

Οι δραστηριότητες στο Ενυδρείο Κρήτης, σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα, κορυφώνονται την ημέρα των Θεοφανίων Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στη 1μ.μ., με τον Αγιασμό των υδάτων από τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Την όλη τελετή θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι μπροστά στην πανοραμική δεξαμενή ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται σε όλες τις οθόνες στον χώρο του Ενυδρείου.

Το Ενυδρείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30πμ. για τα μέλη του Ενυδρείου (κάτοχοι της “Kartaquarium”) και από τις 12:30 για τους υπόλοιπους επισκέπτες μέχρι το όριο χωρητικότητας που θα επιτρέπει μια ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2810-337788.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook