Χανιά | Πλήθος κόσμου στον καθαγιασμό των (πόσιμων) υδάτων στη Δεξαμενή | Photos

χανιά-πλήθος-κόσμου-στον-καθαγιασμό-τ-118270

dexameni2

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στα Χανιά, με την καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων  στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης του Αη Γιάννη να προσελκύει δεκάδες πιστούς που είχαν την ευκαιρία, να θαυμάσουν από μέσα το επιβλητικό αυτό κτήριο που φέτος κλείνει 100 χρόνια.

dexameni5

Στην τελετή χοροστάτησε ο Ιερέας της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου ενώ το «παρών» έδωσαν στελέχη της ΔΕΥΑΧ, η Πρόεδρος κα Νίκη Αποστολάκη, οι κύριοι Μιχ. Ζουμαδάκης και Κώστας Στεργιάνης και εργαζόμενοι της επιχείρησης.

dexameni3

 

dexameni4

dexameni6

Το control room

Στη συνέχεια, έγινε ξενάγηση στον κεντρικό σταθμό ελέγχου της ΔΕΥΑΧ που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης, από τον οποίο ελέγχονται – μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών- όλοι οι τοπικοί σταθμοί, οι αντλίες και οι δεξαμενές του Καποδιστριακού Δήμου Χανίων.

dexameni.control1

Όπως εξήγησε ο κ. Στεργιάνης, ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που εξασφαλίζει την αμεσότητα της παρέμβασης για την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημιάς, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, αφού ηλεκτρονικός είναι και ο έλεγχος της χλωρίωσης.

Ακόμη, από τον Κεντρικό Σταθμό ελέγχονται και καταγράφονται διάφορες πληροφορίες που συλλέγονται στους Τοπικούς Σταθμούς, όπως στοιχεία παροχών, πιέσεων, ηλεκτρικών καταναλώσεων, βλαβών πυρασφαλείας, ασφάλειας διάρρηξης, υπολειμματικού χλωρίου, ελάχιστης νυκτερινής παροχής ζωνών διαρροών κ.λ.π.

Επίσης είναι δυνατός ο χειρισμός ορισμένου εξοπλισμού (όπως εκκίνηση και στάση αντλιών, άνοιγμα ή κλείσιμο ηλεκτροκίνητων βανών κ.λ.π.). Τα στοιχεία συλλέγονται από συνολικά 9 Τοπικούς Σταθμούς Ύδρευσης, 9 Τοπικούς Σταθμούς Αποχέτευσης και 16 Τοπικούς Σταθμούς Διαρροών.

Με στόχο να επεκταθεί ο έλεγχος και στους 6 πρώην περιαστικούς δήμους, η ΔΕΥΑΧ έχει υποβάλλει πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, με στόχο την άντληση κονδυλίων περίπου 4,5 εκατ ευρώ, κάτι που σύμφωνα με την κα Αποστολάκη θα επιτευχθεί οπωσδήποτε είτε σε αυτήν την προγραμματική περίοδο είτε στο ξεκίνημα της επόμενης.

dexameni.control1

Κάνουν βάρδιες… οι φοιτητές!

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υποστελέχωση της επιχείρησης, η οποία δεν επιτρέπεται να προχωρήσει σε καμία πρόσληψη παρόλο που δεν επιβαρύνει ούτε τον κρατικό ούτε τον δημοτικό προϋπολογισμό. Όπως αναφέρθηκε, τρεις υπάλληλοι αποχώρησαν στο τέλος του έτους, κάνοντας χρήση του δικαιώματός για πρόωρη σύνταξη ενώ τρεις ακόμα ετοιμάζονται.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι πρωινές βάρδιες, έχουν περάσει πλέον στους φοιτητές του ΤΕΙ που κάνουν την πρακτική τους στη ΔΕΥΑΧ ενώ η αποκατάσταση βλαβών είναι σχεδόν εξολοκλήρου σε ιδιωτικά χέρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook