Χανιά | «Πλήγμα» και στις Δ.Ο.Υ. με τη διαθεσιμότητα

χανιά-πλήγμα-και-στις-δ-ο-υ-με-τη-διαθ-33114

eforiaΓια ‘πλήγμα’ σε βάρος των εφοριακών και της φορολογικής πολιτικής της χώρας από τη διαθεσιμότητα και την έλλειψη προσωπικού έκανε λόγο χθες από τα Χανιά η κα Φρόσω Σταυράκη πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών. Χαρακτηριστικά, σε Χανιά και Ρέθυμνο από τους 240 εφοριακούς, που εργάζονταν μέχρι πριν από 4 χρόνια, σήμερα εργάζονται 156.

Η κα Σταυράκη βρέθηκε στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Χανίων και Ρεθύμνου, που συζήτησε το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Οι  απολύσεις – διαθεσιμότητες άγγιξαν και το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινώντας από το πιο φτωχό κομμάτι, τις καθαρίστριες 4ωρης απασχόλησης. Αντιδρούμε στις διαθεσιμότητες, που θα καταλήξουν τελικά σε απολύσεις. Δεν περισσεύει κανένας, δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος απ? αυτή τη διαδικασία, είναι διαδικασίες ενταγμένες στον μονόδρομο των μνημονίων. Θα βρουν αντίθετους και τους εργαζόμενους στις εφορίες, γιατί η δουλειά μας αυξάνεται καθημερινά, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί», είπε η κα Σταυράκη.

Αναφορικά με την εμπλοκή ιδιωτών στο σύστημα είσπραξης των εσόδων, που σήμερα έχουν οι Εφορίες, η κα Σταυράκη ήταν κατηγορηματικά αντίθετη. «Δεν  μπορεί να δοθεί κανένα αντικείμενο στους ιδιώτες, διότι υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας και φορολογικού απορρήτου. Οι συνάδελφοι δίνουν αγώνα σε όλη τη χώρα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού παρότι έχουμε μείνει λίγοι. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει ιδιωτική φορολογική Αρχή, είναι κατ? εξοχήν δημόσια Υπηρεσία. Θα αγωνιστούμε για τον δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας», κατέληξε.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

«Είμαστε ο κλάδος που επιφορτίζεται με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Οταν   έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία σίγουρα μπορούμε να το πετύχουμε, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουν οι απολύσεις και να προσληφθούν νέοι συνάδελφοι για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν. Πριν από 3 χρόνια σε Χανιά και Ρέθυμνο είμασταν 240 άνθρωποι, ενώ σήμερα είμαστε 156.  Καταλαβαίνεται το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών κ. Μ. Δασκαλάκης. Ο ίδιος επεσήμανε πως οι εφοριακοί ζητούν από την πολιτεία:

Τη ψήφιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι να συνεισφέρουν ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα.

Να μην ιδιωτικοποιήσει κανένα αντικείμενο εφοριακό, γιατί αλίμονο σ? ένα κράτος αν ο έλεγχος περάσει στα χέρια  ιδιωτών.

Επίσης, λένε «όχι στη διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στις ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της καθαριότητας, γιατί έχουμε τεράστιο θέμα απορρήτου και ασφαλείας. Στα Χανιά σε διαθεσιμότητα μπήκαν 3 καθαρίστριες στις Εφορίες, 1 στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και 1 στο Ρέθυμνο. (Οι καθαρίστριες ήταν 4ωρης απασχόλησης). Σ? όλη τη χώρα σε διαθεσιμότητα έχουν μπει 405 καθαρίστριες».

 

Πηγή : xaniotikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook