Χανιά | Παραλύει το δημόσιο αύριο | Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ στην Αγορά | Κάλεσμα ΕΛΜΕ για συμμετοχή

χανιά-παραλύει-το-δημόσιο-αύριο-συλλ-10458

adedy 1Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων διοργανώνει αύριο το μεσημέρι το Ν.Τ. Χανίων της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας απο τις 12:00 έως την λήξη του ωραρίου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τρόικα και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, γιατί επιθυμία των δανειστών είναι ο αριθμός τους (πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολοι) να μην ξεπερνάει αθροιστικά τις 450.000.

Φαίνεται καθαρά, πλέον, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτών – μεγαλοεπιχειρηματιών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν στην αρμοδιότητά τους, στην ιδιωτική οικονομία και για δικά τους και μόνο συμφέροντα, τις αρμοδιότητες του Δημοσίου.

Ήδη υλοποιούν τη νέα μνημονιακή συμφωνία για εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 υπαλλήλων (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014) δρομολόγησαν τις 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας (12.500 μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και 15.000 μέχρι τέλος Δεκέμβρη) από τους οποίους μεγάλος αριθμός, άγνωστος μέχρι στιγμής, θα οδηγηθεί σε απολύσεις.

Ετοιμάζουν νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

Η πολιτική αυτή σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους πολίτες, στην ίδια την πορεία της χώρας.

Γι’ αυτούς τους λόγους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν Χανίων καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29, Αυγούστου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, και στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Δημ. Αγοράς, στις 12:00 το μεσημέρι.

Να ανατραπεί τώρα η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας!»

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ 

Επίσης, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων «καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και την πολιτική απόφαση Κυβέρνησης Ε.Ε και ΔΝΤ για δραματική συρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου, μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ιδίως στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η πραγματοποίηση της μνημονιακής συμφωνίας για άμεσες και εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 εργαζομένων καθώς και 25.000 διαθεσιμότητων – απολύσεων εργαζόμενων στο Δημόσιο (σε δύο δόσεις: 12.500 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και 12.500 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου)

Ήδη, πλέον, οι βασικές Υπηρεσίες του Δημοσίου εκχωρούνται σε ιδιώτες. Η Κυβέρνηση της απόλυτης υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στους δανειστές αποδέχθηκε και υλοποιεί στο ακέραιο αποφάσεις εις βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, αποποιούμενη υποχρεώσεων και ευθυνών απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι υφίστανται μεγάλες φορο-ληστείες και αδικαιολόγητα χαράτσια. Με αυτή την πολιτική οι Κυβερνήσεις της τελευταίας 3ετίας μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% και έχουν οδηγήσει, πλέον, στην ανεργία πάνω από 2.000.000 ανθρώπους, έκλεισαν επιχειρήσεις, φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τη μεγάλη πλειονότητα του λαού μας, αφού άρπαξαν στην κυριολεξία μέσα από τα ομόλογα του Δημοσίου σχεδόν το σύνολο των αποταμιεύσεων των πολιτών, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και όσες οικονομικές δυνατότητες είχαν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια.

Ας είναι αυτό το συλλαλητήριο το πρώτο βήμα στο μακρύ αποφασιστικό αγώνα που έχουμε αποφασίσει να δώσουμε με το άνοιγμα των σχολείων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook