Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας από της καθηγητές στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-από-της-89024

kathigitesΠαράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευη οι καθηγητές και στα Χανιά με αφορμή την ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας από τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση για συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι η ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας από τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι νομικά, ηθικά και πολιτικά και τυπικά απαράδεκτη, ο κ. Ανδρεαδάκης δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε επανόρθωση.

Επειδή η ανάκληση αυτή αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και υλοποιείται από τους κατά τόπους διορισμένους εκπροσώπους της και στοχεύει ξεκάθαρα στην παρεμπόδιση ουσιαστικά του δικαιώματος συμμετοχής μας στο σωματείο και τις διαδικασίες του, οφείλουμε όλοι μας να πάρουμε θέση.

Πραγματοποιούμε αύριο Πέμπτη 5/12 από κοινού με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Κλινάκη και απαιτούμε την επαναχορήγηση της άδειας.

Καλούμε την Παρασκευή 6/12 στις 12.30μ.μ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων γιατί πιστεύουμε ότι το χτύπημα του δικαιώματος στο συνδικαλισμό, τα συνδικάτα και την δυνατότητα συλλογικής πάλης, είναι θέματα που πρέπει να απαντηθούν μαζικά από τους εκπαιδευτικούς. Να καταδικάσουμε με την μαζική μας παρουσία  την προσπάθεια αυτή, που είναι συνέχεια των πολιτικών διώξεων των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, τη Λακωνία, τον Πειραιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο κλπ, αλλά και των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων  των απεργών δοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια.

Καλούμε τον κ. Ανδρεαδάκη να αναθεωρήσει τη στάση του και τους συναδέλφους να ακυρώσουμε στην πράξη τη νέα κυβερνητική πρόκληση. Η προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθε και απόσπασης της προσοχής μας από τα καυτά προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, θα πέσει στο κενό.

Όλοι την Παρασκευή 6/12 στις 12.30 μ.μ στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη (12 -2μ.μ) διευκολυντική στάση εργασίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook