Χανιά | Παγκρήτια διαμαρτυρία «με στολή» | Μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας | Photos

χανιά-παγκρήτια-διαμαρτυρία-με-στολ-96617

AST 1Στους δρόμους και οι ένστολοι. Το δικό τους μήνυμα θέλησαν να στείλουν στην κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας με την μαζική τους παρουσία σήμερα στα Χανιά.

AST 2Ένστολοι, εργαζόμενοι αλλά και απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ακραίες περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους που όπως λένε τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

AST 5Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρήστος Φωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως τα προβλήματα της αστυνομίας όπως η έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και του ανθρωπινού δυναμικού εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ στα μάτια της κοινωνίας.

AST 4Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για φασιστικές συμπεριφορές στην κοινωνία που πρέπει να τις αντιμετωπίσει η ελληνική αστυνομία σημειώνοντας όμως πως για να γίνει κάτι τέτοιο απαραίτητο είναι και τα κόμματα να δείξουν πως μπορεί να παταχθεί αυτό το φαινόμενο.

AST 7Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος είπε μεταξύ άλλων πως η «δουλειά μας απαιτεί προσήλωση και καθαρό μυαλό. Πως όμως μπορεί να είναι εφικτό κάτι τέτοιο όταν ο λιμενικός δεν νιώθει ασφαλής στην βάρδια του όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του ανάγκες και όταν του ζητάνε να μετακινείται χωρίς να λαμβάνει οδοιπορικά έξοδα και όταν δεν έχει καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

AST 8Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Κρήτης Απόλλωνας Φραγγιαδάκης ανέφερε  πως άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν αντέχονται. Ο κ. Φραγγιαδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους ενώ κάποιοι άλλοι  κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

AST 6Ο πρόεδρος των πυροσβεστών Κρήτης είπε επίσης ότι σε επίπεδο Κρήτης η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα  καθώς «από το 2008 οι πυροσβέστες σε ο,τι αφορά τον ατομικό  εξοπλισμό, έχουν να πάρουν τα απαραίτητα είδη προστασίας.

Η κατάσταση όμως δεν είναι καλύτερη ούτε και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας αφού υπάρχουν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα είτε εξαιτίας μηχανικών βλαβών είτε εξαιτίας φθαρμένων ελαστικών.»enstoloi.poreiaΤη παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων στα Χανιά χαιρέτισαν και εκπρόσωποι κομμάτων. Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία σenstoloi.poreia1

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook