Χανιά | Ο προϊστάμενος του ΚΤΕΛ για το 5χρονο που «έφαγε πόρτα» | Μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά

χανιά-ο-προϊστάμενος-του-κτελ-για-το-5χ-97408

Θετική έκβαση είχε η χθεσινή υπόθεση που αποκάλυψε το zarpa.gr, σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς των νηπίων με το σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο Αρώνι.

ktel.aroniΤο πρωτοφανές περιστατικό της «εγκατάλειψης» του 5χρονου παιδιού, στο 1ο νηπιαγωγείο Αρωνίου, χθες το μεσημέρι μετά το σχόλασμα από την οδηγό του βαν που κατήγγειλε στο zarpa.gr ο πατέρας του παιδιού Δ.Χαρ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προϊσταμένου του γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, κ. Τσουπάκη, ο οποίος τακτοποίησε το θέμα που μέχρι τότε, όπως επιμένει, δεν γνώριζε.

Θυμηθείτε το θέμα ΕΔΩ

Στριμώχνονται… λόγω συμπάθειας! 

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που 10, ενίοτε και 15 παιδιά «στοιβάζονται» μέσα σε ένα οκταθέσιο βαν, δεν είναι άλλος παρά…. η συμπάθειά τους στη συγκεκριμένη γυναίκα οδηγό και πρωταγωνίστρια του χθεσινού περιστατικού.

Τα παιδιά της περιοχής εξυπηρετούνται από δύο λεωφορεία, ένα με οκτώ θέσεις και ένα με 20. Ωστόσο, προτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες την κα Ε., η οποία σημειωτέον περνάει συνήθως και πρώτη, με αποτέλεσμα το μεγάλο λεωφορείο να φεύγει με άδειες θέσεις.

Τσουπάκης: «Να μας ενημερώνουν άμεσα»

Σήμερα, σε συνέχεια του ρεπορτάζ, τόσο ο προϊστάμενος του ΚΤΕΛ όσο και ο καταγγέλλων πατέρας, μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα διευθετήθηκε.

Τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το χθεσινό περιστατικό, θέλησε να ζητήσει και δημοσίως «συγνώμη» από το παιδί και τον πατέρα του.

Παράλληλα, παρακαλεί τους πολίτες να τον ενημερώνουν άμεσα όταν διαπιστώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ώστε ο ίδιος προσωπικά να επιλαμβάνεται των θεμάτων.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια»

λέει ο κ. Τσουπάκης, αναγνωρίζοντας ότι «η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι παιχνίδι». «Πραγματοποιούνται συχνοί και τακτικοί έλεγχοι από τα ΚΤΕΟ και την τροχαία. «Όλα τα οχήματα και οι οδηγοί τους είναι πιστοποιημένα», λέει.

Όπως εξηγεί, η προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΚΤΕΛ είναι συνεχής και μεγάλη «Προσπαθούμε να βελτιωθούμε, χτίζουμε ένα κοινωνικό προφίλ, θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Προσωπικά, δίνω τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω άλλωστε πως οι αστικές συγκοινωνίες είναι το πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

arnautakis ktel

Τους χρωστούν 9 εκατ ευρώ!

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο zarpa.gr, το έργο της μεταφοράς των μαθητών, επιβαρύνει οικονομικά την εταιρεία. 

Οι κρατικές οφειλές στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης για την περυσινή χρονιά, φτάνουν τα 9 εκατ. ευρώ. «Δεν έχουμε πληρωθεί από το κράτος. Μόνο η Περιφέρεια μας βοηθά. Παρόλα αυτά το συνεχίζουμε», λέει.

Υπενθυμίζουμε ότι εν αναμονή έκδοσης ΚΥΑ για τη μεταφορά των μαθητών, η Περιφέρεια Κρήτης συμφώνησε με τα ΚΤΕΛ την παράταση της περυσινής σύμβασης.

Μεμονωμένο περιστατικό 

Τέλος, σημειώνουμε ότι από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το χθεσινό περιστατικό ήταν μεμονωμένο, καθώς ούτε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ούτε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ούτε ο Σύλλογος Γονέων, έχουν γίνει δέκτες παραπόνων ή καταγγελιών για τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook