Χανιά | Ο Δήμος Αποκορώνου «νοικοκυρεύει» και «προειδοποιεί» τους δημότες!

χανιά-ο-δήμος-αποκορώνου-νοικοκυρεύ-48543

ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥΠροειδοποίηση προς τους δημότες του  απευθύνει ο Δήμος Αποκορώνου ότι μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει να «εξοφληθούν τα υπόλοιπα ποσά από τα τέλη χρήσης αιγιαλού έτους 2012, όπως και τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2012, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος».

Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι «αυθαίρετη θεωρείται η χρήση κοινόχρηστου χώρου πριν την έκδοση άδειας» και επίσης σημειώνει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου «θα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την παραχώρηση του προνομιακού δικαιώματος μίσθωσης αιγιαλού καθώς και για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων.

Για τους δημοπρατούμενους χώρους ο Δήμος θα προχωρήσει σε δημοπρασίες με τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας μετά τη νέα Κ.Υ.Α. για την παραχώρηση αιγιαλού άμεσα».

Τέλος, καλεί τους δημότες «να μην καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους απαγορεύεται η χρήση (πεζοδρόμια – οδοστρώματα – πλατείες – πεζοδρόμους), με κάθε είδους εμπόδια (γλάστρες, διαφημιστικές πινακίδες – σταντ, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.)».

Σχετικά με τα σκουπίδια

Με άλλη ανακοίνωση, έκκληση στους δημότες «να μην εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων τα παρακάτω αντικείμενα, όπως οικοδομικά υλικά, κλαδιά δέντρων, στάχτες, παλιά σίδερα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά., διότι προκαλούνται μεγάλες φθορές στα απορριμματοφόρα και στους κάδους απορριμμάτων» απευθύνει ο Δήμος Αποκορώνου.

Και συνεχίζει: «Συσκευάζουμε τα σκουπίδια σε γερές σακούλες καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα σε κάδους, ποτέ δεν τα αφήνουμε έξω από τους κάδους. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος τα πάμε στον επόμενο ή τα κρατάμε μέχρι να αδειάσει. Βγάζουμε τα απορρίμματα μας λίγη ώρα πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου. Ειδική προσοχή στο θέμα αυτό πρέπει να επιδείξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, σνακ, μπαρ κ.λπ.)» κ.ά.

Οι μετανάστες

Στο μεταξύ, σε σύσταση Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών προχωρά ο Δήμος Αποκορώνου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί τους μετανάστες κατοίκους του Δήμου να προσέλθουν την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Δημαρχείο Αποκορώνου, για την εκλογή αντιπροσώπων τους στο Συμβούλιο αυτό.

Αιτήσεις για υποψηφιότητες αντιπροσώπων υποβάλλονται από τους αλλοδαπούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή αυτή στον κ. Λαγαράκη Νικόλαο στο πρώην Δημαρχείο Βάμου, τηλ.: 2825083724, μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρες 8 π.μ. – 2 μ.μ., εργάσιμες ημέρες.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook