Χανιά | Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο

χανιά-οι-εργαζόμενοι-καταγγέλλουν-τρ-48174

ΝΟΣΧΑΝΗ δημόσια υγεία υποβαθμίζεται και οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού  έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο Χανίων σε αδιέξοδο, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του οι οποίοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησαν σε αποκλεισμό των εκδοτηρίων και επέτρεπαν στους ασθενείς να προσέρχονται ελεύθερα στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς να καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ για κάθε προγραμματισμένο ραντεβού.

Κινητοποιήσεις  πραγματοποιήθηκαν από τους εργαζομένους σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οι εργαζόμενοι προχώρησαν αρχικά σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ενώ η κινητοποίηση είχε τη συμπαράσταση της Ενωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ., του Συλλόγου Ειδικευομένων, του Σωματείου Εργαζομένων στο Ι.Κ.Α., του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του ΕΠΑΜ και άλλων κοινωνικών Φορέων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης, «αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από το δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να είναι δωρεάν».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη, «πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν μείνει ανασφάλιστοι αντιμετωπίζοντας πλήθος προβλημάτων στην προσπέλασή τους στο δημόσιο Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας, ‘μπλοκάραμε’ την καταβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ για κάθε προγραμματισμένο ραντεβού και έτσι δεν αφήσαμε τον κόσμο να πληρώσει προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς. Αυτό το απαράδεκτο μέτρο πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

«Ο κόσμος ‘αγκάλιασε’ αυτήν την κίνηση και συμπαρίσταται στον αγώνα μας. Ξέρει ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο Σύστημα Υγείας πραγματικά πασχίζουν να κρατήσουν ‘ανοιχτά’ τα Νοσοκομεία και παλεύουν για τους ασθενείς.

Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, αξιοπρεπές σύστημα, δημόσιας υγείας», ανέφερε.

Οπως γνωστοποίησε ο κ. Κωνσταντουλάκης, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν αύριο με  παν-υγειονομικό συλλαλητήριο και  πορεία στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης στο Ηράκλειο με συμμετοχή όλων των Σωματείων της Κρήτης.

Επίσης, την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων θα συμμετάσχουν σε εξάωρη στάση εργασίας.

Στο πλευρό τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέφρασε τη στήριξή της «στον αγώνα των υγειονομικών» και ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπία της πήρε μέρος στη συγκέντρωση που καλούσαν οι Σύλλογοι των εργαζομένων στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook