Χανιά | Ξαφνικός θάνατος για ΔΕΥΑΧ και ΔΕΔΙΣΑ; Δείτε το κατεπείγον έγγραφο του Υπουργού

χανιά-ξαφνικός-θάνατος-για-δευαχ-και-δ-113556

apografi.mihelakis1Τεράστια ανησυχία προκαλεί το κατεπείγον αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη σήμερα στην Περιφέρεια και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων, με το οποίο απαιτείται εντός της ημέρας, η απογραφή όλων των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ, στη ΔΕΔΙΣΑ και στη διαδημοτική επιχείρηση ΚΥΔΩΝ.

apografi.mihelakis2Τα στοιχεία όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, έπρεπε να έχουν σταλεί στο Υπουργείο από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Δήμος Χανίων τότε δεν είχε προχωρήσει στην αποστολή των στοιχείων, γι’ αυτό και το υπουργείο επανέρχεται, όπως βλέπετε στο έγγραφο που παρουσιάζει το zarpa.gr

To αίτημα αυτό του υπουργείου, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του Αθηναϊκού τύπου ότι κάποιες ΔΕΥΑ απειλούνται με κλεισιμο και δεδομένου ότι υπάρχει το προηγούμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, προκαλεί μια «παγωμάρα» στο Δήμο Χανίων.

apografi.mihelakis3«Δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα πέρα απ’ αυτό. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι μέλλει γεννέσθαι» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η φημολογούμενη κατάργηση της ΔΕΥΑΧ, προ ημερών, είχε προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι, σε ανακοίνωση τους εξηγούσαν πόσο καίριο και σημαντικό είναι το έργο της επιχείρησης και ότι -σε τελική ανάλυση- χρηματοδοτείται από τους δημότες και όχι από το κεντρικό κράτος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook