Χανιά | Ξέχνα το «Νavigator of the Seas» | Στάσιμος ο τουρισμός κρουαζιέρας

χανιά-ξέχνα-το-νavigator-of-the-seas-στάσιμος-ο-τουρ-60332

Καθηλωμένη θα παραμείνει το 2014 η τουριστική αγορά στον χώρο της κρουαζιέρας στα Χανιά, αλλά και σ’ όλη τη Μεσόγειο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και των μικρότερων ποσοστών κέρδους για τις εταιρείες κρουαζιέρας.

NavigatorΠαράλληλα, η έλλειψη υποδομών στο λιμάνι της Σούδας, αλλά και η εικόνα που αυτό παρουσιάζει με τα κατασχεμένα και εγκαταλελειμμένα σκάφη στις προβλήτες, προκαλούν, όπως φαίνεται, αρνητική εντύπωση στους εκπροσώπους των εταιρειών.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία σχετικά με τις επισκέψεις τουριστών κρουαζιέρας για τη νέα χρονιά.

Το σίγουρο είναι πως από τη Μεσόγειο φεύγει το ‘Νavigator of the Seas’, ένα εκ των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων που ερχόταν στα Χανιά κάθε Παρασκευή με 3.000 επιβάτες και πλήρωμα, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει ανησυχία στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Η ‘Royal Caribbean’ αποφάσισε να στείλει το ‘Νavigator’ στην Καραϊβική στο πλαίσιο του προγραμματισμού της. Η ‘Royal Caribbean’ δεν προτίθεται να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο για το 2014, ενώ αυτήν την εποχή κάνει τον σχεδιασμό της για το 2015 – 2016.

«Η εταιρεία παίρνει το πλοίο όχι γιατί ήταν δυσαρεστημένη από τα Χανιά, αλλά επειδή διαβλέπει ότι έχει αυτήν τη στιγμή άλλες ανάγκες. Λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο και την κρίση στη Μ. Ανατολή υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και οι εταιρείες ψάχνονται να αλλάξουν κάποια δρομολόγια για το 2014», λέει ο κ. Tσαγκαράκης.

  • Οι υποδομές

Αναφορικά με τις υποδομές που υπάρχουν στο λιμάνι της Σούδας, οι υπεύθυνοι των εταιρειών δεν φαίνονται ευχαριστημένοι καθώς, όπως λέει ο κ. Τσαγκαράκης, δεν βλέπουν κάποια σοβαρή βελτίωση και καινούργια πράγματα.

Συγκεκριμένα μεγάλο χώρο στις προβλήτες καταλαμβάνουν κατασχεμένα και εγκαταλελειμμένα σκάφη, ο χώρος υποδοχής δεν είναι ο καταλληλότερος, δεν υπάρχουν στέγαστρα και διαπιστώνονται και άλλες αδυναμίες σε σύγκριση πάντα με τα πολλά από τα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου».

 

Πηγή: haniotika-nea

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook