Χανιά | Ντροπή! Έκαναν στάνη μνημείο για την Μάχη της Κρήτης!

χανιά-ντροπή-έκαναν-στάνη-μνημείο-για-31177

MAXHΒρωμιές, Σκουπίδια, μπάζα. Εικόνες ντροπής στο ημιτελές μνημειακό συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά Νέας Κυδωνίας, τμήμα του οποίου μάλιστα έχει μετατραπεί ακόμα και σε στάνη !

Εικόνες που προσβάλλουν τις θυσίες των αγωνιστών ενάντια στον ναζισμό. Οι μαρμάρινες πλάκες αφιερωμένες στους Κρητικούς αγωνιστές και στους Βρετανούς, Νεοζηλανδούς και Αυστραλούς συμμάχους, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, μοιάζουν εντελώς παράταιρες μέσα σε ένα τοπίο πλήρους παραίτησης.

Τη διάχυτη δε αίσθηση της απαξίωσης του μνημείου που εισπράττει ο επισκέπτης ενισχύει ακόμα περισσότερο η διαπίστωση ότι στο υπόγειο, κάτω ακριβώς από την επιγραφή που υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης αποτελεί σύμβολο αγώνα, θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας για την επικράτηση των ιδεωδών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κάποιος, προφανώς εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία των τοπικών Αρχών, αποφάσισε να σταβλίσει τα πρόβατά του.

Η μεγάλη τσιμεντένια ημιτελής οικοδομή που κάποτε προοριζόταν για να τιμήσει τους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης, αποδεικνύεται ότι προσφέρεται για οικία προβάτων και όχι μόνο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook