Χανιά | Νομοθετική ρύθμιση «ομπρέλα» για 68 επιχειρήσεις στην Αγιά

χανιά-νομοθετική-ρύθμιση-ομπρέλα-γ-47465

BOLOUDAKIS_426908987 (1)Νομοθετική ρύθμιση για επιχειρήσεις που έχουν αδειοδοτηθεί νόμιμα και λειτουργούν σε εκτάσεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί γη υψηλής παραγωγικότητας στα Χανιά επεξεργάζεται η κυβέρνηση, έπειτα από ενέργειες του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ. Βολουδάκη.

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνάντηση του Χανιώτη υφυπουργού με τη διοίκηση του Ε.Β.Ε.Χ. για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Ε.Β.Ε.Χ.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Βολουδάκης, η νομοθετική διάταξη αναμένεται να εκδοθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Φορέων των Χανίων για διασφάλιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε επίμαχες εκτάσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας που επηρεάζει άμεσα 68 επιχειρήσεις των Χανίων, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σε γη υψηλής παραγωγικότητας στον κάμπο της Αγιάς.

Η Επίμαχη ρύθμιση

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που δρομολογείται, αντικαθίστανται οι διατάξεις της παραγράφου 6 περιπτ. (α) του εδαφίου 1, του άρθρου 56 του ν. 2637/1998, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με την παράγραφο 37 του άρθρου 24 του ν. 2945/2001 και τροποποιήθηκαν με την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν. 38/51/2010 (Α’ 85) και τίθενται ως εξής: «Σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του οικείου Νομού ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, εκτός από τη γεωργική εκμετάλευση, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Α.Π.Ε. και τη λειτουργία των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των κατηγοριών χαμηλής και μέσης όχλησης, των οποίων οι αδειοδοτήσεις ευρίσκονται σε ισχύ και για τις δραστηριότητες θα χορηγούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες οι απαιτούμενες σύμφωνα με τον νόμο ανανεώσεις έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και ανανεώσεις αδειών λειτουργίας αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook