Χανιά | Να λειτουργήσουν φοιτητική εστία και λέσχη σε χώρους του παλιού ψυχιατρείου

χανιά-να-λειτουργήσουν-φοιτητική-εστ-102671

therapeutirio-psixikon-pathiseonΟι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση με σχετική τους ανακοίνωση να προχωρήσουν άμεσα στην παραχώρηση χώρων του Παλιού Ψυχιατρείου Χανίων για τη λειτουργία Φοιτητικής Εστίας και Φοιτητικής Λέσχης για τους 5.000 φοιτητές των Χανίων.

Στην ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων αναφέρονται τα παρακάτω:

«Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή της δεινής οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά, την ίδια ώρα δημόσιοι χώροι, ανακαινισμένοι το 2005, λίγο πριν προχωρήσει η αποασυλοποίηση των ψυχιατρικών δομών, να παραμένουν κλειστοί και έρημοι.

Οι ανακαινισμένοι χώροι που υπάρχουν στο Παλιό Ψυχιατρείο των Χανίων μπορούν και πρέπει άμεσα να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 150 φοιτητές της πόλης μας, παρέχοντας και διατροφή σε Φοιτητική Λέσχη, στις 2 πτέρυγες και το εστιατόριο που είχαν ανακαινιστεί το 2005.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία και γραφειοκρατικό κώλυμα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και θα υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες εμπορευματικής «αξιοποίησης»- ξεπουλήματος των δημόσιων χώρων του Παλιού Ψυχιατρείου. Εμείς δεν ξεχνάμε τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί «ιατρικού τουρισμού» στους χώρους του Παλιού Ψυχιατρείου, τα σχέδια δηλαδή διαφόρων κύκλων για εμπορευματική «αξιοποίηση» του δημόσιου χώρου ή και για «φιλοξενία» ΝΑΤΟϊκών από τις διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Για μια κοινωνία σε κρίση, με εκατομμύρια ανασφάλιστους, με εκρηκτική ανεργία, με νεανική ανεργία που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, το ελάχιστο που οφείλει η ελληνική κοινωνία στους νέους μας, είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες σπουδών τους. Προτεραιότητά μας λοιπόν πρέπει να είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών με την άμεση λειτουργία Φοιτητικής Εστίας και Φοιτητικής Λέσχης στους χώρους που ήδη υπάρχουν.

Κάθε καθυστέρηση κρύβει σκοπιμότητες και κοινωνική αναλγησία. Να διαλέξουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της στήριξης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, να μην επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να εγκαταλείψει τη σχολή του για οικονομικούς λόγους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook