Χανιά | Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο

χανιά-νέες-κινητοποιήσεις-εργαζομέν-114580

nosokomeio3Σε γύρο κινητοποιήσεων απέναντι στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα στο Νοσοκομείο Χανίων μπαίνουν οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό – βοηθητικό προσωπικό. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μία σειρά από κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα προκειμένου να αποτραπεί η διαθεσιμότητα 35 συναδέλφων τους που εργάζονται στον χώρο της φύλαξης, της καθαριότητας και της εστίασης.

Στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν έντονα απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ακολουθείται, ενώ στο τέλος ψήφισαν την πρόταση του προέδρου της ΕΓΕΣΥΧ Ανδρέα Λιοδάκη που προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Κινητοποίηση σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων σε ασθενείς και επισκέπτες.
  • Αύριο το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
  • Την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
  • Tην Παρασκευή κάλεσμα σε Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ενός ανυποχώρητου κοινού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και σε επίπεδο πόλης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να πάρουν θέση για τις τελευταίες εξελίξεις οι δήμαρχοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και όλοι οι βουλευτές. Παράλληλα, υπήρξε έντονη κριτική απέναντι στις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 7ης Υ.ΠΕ. και κατηγορίες για «συνεχή και διαρκή κοροϊδία σε βάρος μας».

nosokomeio1Το ίδιο επικριτικοί ήταν και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τονίζοντας πως θέλει «να διαλύσει τη δημόσια υγεία προς όφελος πολύ συγκεκριμένων και πολύ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

Στη Συνέλευση ενημέρωση έκαναν οι πρόεδροι του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Συλλόγου εργαζομένων στο πρώην Ψυχιατρείο και των γιατρών της ΕΓΕΣΥΧ.

nosokomeio2«Είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις από τον διοικητή του Νοσοκομείου την περασμένη Τρίτη και τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας την περασμένη Τετάρτη ότι οι 85 εργαζόμενοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα στα Νοσοκομεία της Κρήτης και 35 στο Νοσοκομείο Χανίων θα αφήσουν τη μία υπηρεσία και θα μπουν σε μία άλλη στο ίδιο Νοσοκομείο μέσα σε πέντε ημέρες. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το πρωί μας καλεί ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων και μας λέει πως ό,τι σας είχα πει ξεχάστε το και ότι οι 85 άνθρωποι θα είναι σε διαθεσιμότητα κανονική. Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποκλείεται το κράτος να αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στο Ε.Σ.Υ. και ο κίνδυνος της απόλυσης είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΧ κ. Α. Λιοδάκης.

ΔΗΛΩΣΗ Σ. ΡΙΖΟΥ

Δήλωση για το θέμα της διαθεσιμότητας έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος της “Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή” κ. Σ. Ρίζος. «Χρειάζεται να θυμίσουμε στον προερχόμενο από τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. υπουργό Υγείας, που δηλώνει ότι είναι υπέρ της ιδιωτικής υγείας, ότι οι ως τώρα προσπάθειες να κλείσουν τα Νοσοκομεία του νησιού από τους προκατόχους του έπεσαν στο κενό λόγω της αντίστασης των εργαζομένων και του κρητικού λαού. Καλούμε τους εργαζομένους, τα Σωματεία, Συλλόγους και φορείς σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να σώσουμε τα Νοσοκομεία μας και το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

Πηγή: haniotika-nea

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook