Χανιά | Μια…γάζα τον αθώωσε για τον εκρηκτικό μηχανισμό σε γνωστό μπαρ στην οδό Σκαλίδη

χανιά-μιαγάζα-τον-αθώωσε-για-τον-εκρ-16225

dikastiki aithousaΜία ελαστική καφέ γάζα «έσωσε» 35χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος μετά από δεκατρείς μήνες στην φυλακή, αθωώθηκε πανηγυρικά για τις κατηγορίες της κατασκευής και τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε καφετέρια στο κέντρο των Χανίων. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ικανής ισχύος να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, δεν εξερράγη από τύχη. Η καθαρίστρια του καταστήματος, ανοίγοντας την πόρτα, κλώτσησε κατά λάθος το μηχανισμό με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί ένα καλώδιο.

Η βόμβα που αποτελούνταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, από 976 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας και ηλεκτρονικό πυροκροτητή, συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο, δεν ενεργοποιήθηκε και τα χειρότερα αποφεύχθησαν. Πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μεταξύ άλλων απέστειλαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μία «λευκή υφασμάτινη γάζα» με την οποία ήταν τυλιγμένη η βόμβα.

Οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ανέφεραν ότι εντοπίστηκε γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιείται με το DNA του 35χρονου σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του, σχεδόν δύο χρόνια μετά το συμβάν.

Η γάζα που έκανε την διαφορά

Υπήρχε όμως μία λεπτομέρεια που έκανε την μεγάλη διαφορά: η απάντηση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αφορούσε στο γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μία ελαστική καφέ (λερωμένη) γάζα και όχι στην λευκή υφασμάτινη γάζα την οποία παρέδωσε ο πυροτεχνουργός της Ασφάλειας Χανίων για εργαστηριακή ανάλυση. Αυτό το σημείο θεωρήθηκε κομβικής σημασίας για τους συνηγόρους υπεράσπισης του 35χρονου που αμφισβήτησαν ευθέως το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι μπέρδεψαν τις γάζες» με αποτέλεσμα να ενοχοποιηθεί ο πελάτης τους.

Το δεύτερο σημείο το οποίο ανέδειξε η υπεράσπιση είναι ότι το DNA βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αθώωσε ομόφωνα τον 35χρονο για την κατηγορία της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ για την κατηγορία της κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού η απόφαση ήταν 6-1 υπέρ του κατηγορούμενου. Την υπεράσπιση του 35χρονου είχαν οι δικηγόροι, Μανόλης Μαρκογιαννάκης, Διονύσης Βέρρας και Παντελής Φουρφουλάκης.

 

Πηγή : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook