Χανιά | Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου | Πρόγραμμα

χανιά-με-λαμπρότητα-ο-εορτασμός-των-ει-109283

eisodiatistheotokouΠανηγυρικά εορτάζονται και φέτος στα Χανιά, τα Εισόδια της Θεοτόκου, σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου με τον εορτασμό του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου της πόλης, επί της οδού Χάληδων.

Την Τετάρτη, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (φώτο) η Ιερά Παράκλησις (20:30) και στις 11μ.μ. η νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Την Πέμπτη, η έναρξη του Ορθρου θα γίνει στις 6:30π.μ. και στη συνέχεια θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 10:45π.μ. θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης (Χάληδων – Πλατεία 1866 – Λεωφ. Κυδωνίας – Ν. Πλαστήρα – Πλατεία Αγοράς – Πλατεία Μαρκοπούλου – Τσουδερών – Ποτιέ – Καραολή Δημητρίου – Χάληδων).

Στις 11:45 π.μ. περίπου θα τελεσθεί Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης για τους πεσόντες υπέρ της πατρίδας και κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα, στις 19:00,  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από το αρχείο του Παύλου Βλαστού και παρουσίαση σχετικού βιβλίου σε συνεργασία με το Ιδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Φώτο: Nikolas Lagonikakis | Facebook 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook