Χανιά | Με βασικό μάθημα… το «κενό» συνεχίζεται η χρονιά σε ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

χανιά-με-βασικό-μάθημα-το-κενό-συν-95148

tehnikiekaideusi.ds1Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην τεχνική εκπαίδευση και στα Χανιά, η κατάργηση των 46 ειδικοτήτων μέσα στο καλοκαίρι και η συνακόλουθη «διαθεσιμότητα» των εκπαιδευτικών που τις στελέχωναν, «έφεραν» στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαθητές, καθηγητές και συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, ζητώντας τη συμπαράσταση του Δήμου.

Εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας έχουν χαθεί, τα κενά στην ύλη έχουν ήδη συσσωρευτεί και οι μαθητές, αποδιοργναωμένοι και θυμωμένοι, δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοιτήσή τους ή αν θα χάσουν τα χρόνια τους. Την ίδια ώρα, οι οικογένειές τους σε απόγνωση δεν γνωρίζουν ουσιαστικά «πού πηγαίνουν τα παιδιά τους κάθε πρωί» αφού δεν υπάρχει ωρολόγιο πρόγραμμα και οι καθηγητές να παραμένουν σπίτι τους, «διαθέσιμοι».

Το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

Για τα προβλήματα του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, μίλησε η διευθύντρια του λυκείου, κα Αθανασοπούλου: «Τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει δεν μπορούν να φοιτήσουν», τόνισε, εξηγώντας ότι ήδη, μόνο στους βρεφονηπιοκόμους, έχει δημιουργηθεί έλλειμμα 50 ωρών».

Το ΕΠΑΣ

Για τα προβλήματα της ΕΠΑΣ Χανίων, μίλησε ο διευθυντής κ. Ι. Δαράκης: «Το σχολείο λειτουργεί για έβδομο χρόνο. Πέρυσι είχε 13 ειδικότητες και 680 μαθητές. Ξαφνικά, μένουμε ξεκρέμαστοι. Είκοσι συνάδελφοι πήραν το δρόμο της διαθεσιμότητας. Μείναμε άναυδοι», είπε χαρακτηριστικά.

tehnikiekaideusi.dsΟ πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Ο κ. Γ. Τσαμαντάκης, εξήγησε ότι βάσει του νόμου, φέτος, τα τεχνικά σχολεία έπρεπε να λειτουργούν κανονικά. «Αυτό όμως δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο», είπε και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει πίεση για την απόσυρση του νόμου και με άλλους τρόπους, πέραν του σχετικού ψηφίσματος συμπαράστασης.

«Ο Δήμος δεν νομοθετεί»

Την αλληλογραφία του Δήμου με το Υπουργείο πάνω στο θέμα, παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης, για να καταλήξει στο ότι «δυστυχώς ο δήμος δεν νομοθετεί. Από την πλευρά της η κα Χαριτάκη, επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει, μέσω του προγράμματος της κινητικότητας, να πάρει βρεφονηπιοκόμους από τα ΕΠΑΛ, στον ΔΟΚΟΙΠ.

Κινητοποιήσεις στο τέλος της εβδομάδας

Σε πανελλαδικό επίπεδο, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν την Πέμπτη, με ολονύκτιο αποκλεισμό του υπουργείου. Παράλληλα, συγκεντρώσεις θα οργανωθούν και στα Χανιά, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Φώτης Μπιχάκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, από την πλευρά του, έλαβε απόφαση στήριξης των μαθητών αλλά και των καθηγητών των υπό κατάργηση ειδικοτήτων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook