Χανιά | Μαζεύουν υπογραφές για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους «παράνομα» στις 29 Δεκεμβρίου

χανιά-μαζεύουν-υπογραφές-για-να-ανοίξ-115736

magazia christmas

Οι «επαναστάτες» έμποροι της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου

Χωρίς νομικό πλαίσιο, κοινωνικό έρεισμα ή θεσμική κάλυψη και κυρίως χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε εργαζόμενους αλλά ούτε πελάτες, έμποροι των Χανίων ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου.

ypografesΜαζεύουν υπογραφές!

Στη σχετική φόρμα που σας παρουσιάζει σήμερα το zarpa.gr, οι έμποροι υπογράφουν ότι επιθυμούν το άνοιγμα του καταστήματός τους την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου «ακόμα και χωρίς την άδεια του Περιφερειάρχη, αναλαμβάνοντας το ρίσκο για τυχόν κυρώσεις»!

Και όλα αυτά όχι μόνο εν γνώσει αλλά και με τις ευλογίες της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου αφού μέλη του Δ.Σ. όχι μόνο υπογράφουν αλλά και διακινούν τη φόρμα αυτή.

Ενός Εμπορικού Συλλόγου, κάθετου κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που υποτίθεται ότι κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την Κυριακάτικη αργία.

Αλλά μάλλον το «Ποτέ την Κυριακή» έγινε… «πότε – πότε» την Κυριακή

ypografes0Απ. Βουλγαράκης: «Έπρεπε να το έχουν δει νωρίτερα»

Την άποψη ότι το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να έχει τεθεί από τους εμπόρους κατά τη διάρκεια των 2,5 μηνών της διαπραγμάτευσης για τις Κυριακές, εξέφρασε το πρωί μιλώντας στον SUPER FM, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων. 

«Από δω και πέρα μόνο ο Υπουργός μπορεί να παρέμβει, όπως αναφέρεται ρητά στο Βασιλικό Διάταγμα που ορίζει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  ρυθμίζεται μόνο με υπουργική απόφαση. Γι’ αυτό και όλες οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να απευθύνονται στον υπουργό.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ο νόμος δεν μου δίνει τη δυνατότητα να το κουβεντιάσω. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και το σέβονται οι φίλοι μου από τον Εμπορικό Σύλλογο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει όποιος αποφασίσει να ανοίξει, τόνισε:  «Από την πλευρά τη δική μου, δεν θα υπάρχει καμία συνέπεια αφού οι υπηρεσίες την Κυριακή είναι κλειστές. Από κει και πέρα, αν κάποιος ενδιαφερθεί να εφαρμόσει το νόμο, σίγουρα δεν θα είμαι εγώ αυτός…»

«Περιμένουμε τις 29 Δεκεμβρίου για να πλουτίσουμε;»

Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης, εκφράζοντας τη γνώμη του ως πολίτης, όπως τόνισε, είπε:

«Θα έπρεπε οι έμποροι να έχουν συζητήσει με το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, γιατί από εκεί φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αντιρρήσεις ισχυρές. Κυρίως εκεί θα έπρεπε να έχουν στραφεί αντί να συζητάνε μεταξύ τους.

Αλλά να σας πω και κάτι, εγώ από το πρωί είμαι στα Χανιά. Μια νεκρή πόλη είναι. Δηλαδή περιμένουμε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου να πλουτίσουμε; Μήπως υπάρχει μια υπερβολή σ’ αυτό;»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook