Χανιά | «Λουκέτο» σε κυλικεία που δεν έχουν οικοδομική άδεια

χανιά-λουκέτο-σε-κυλικεία-που-δεν-έχ-90718
KYLIKEIO_626_355Με λουκέτο απειλούνται τα κυλικεία μέσα σε σχολεία που όταν χτίζονταν δεν είχαν εκδοθεί οικοδομικές άδειες. Το θέμα έχει πυροδοτήσει ένταση, τόσο από την πλευρά των ιδιοκτητών κυλικείων, αλλά και των δήμων που ευθύνονται για τη λειτουργία τους.
Με τον δήμαρχο Χανίων σε κάθε τόνο να διευκρινίζει, πως σε περίπτωση λουκέτου που ως πιθανότητα είναι πιο κοντά από ποτέ, ο κίνδυνος για τους μαθητές των σχολείων θα είναι άμεσος.
Δεν είμαστε εμείς οι παράνομοι, εξηγούν μέσω του προέδρου τους οι ιδιοκτήτες κυλικείων, λέγοντας ότι δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να τους κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, εκφράζοντας παράλληλα την οργή τους για το γεγονός ότι και μέχρι σήμερα, αυτό το κενό που αφορά τις οικοδομικές άδειες των σχολείων τους έχει σύρει σε πολλές περιπτώσεις σε μακρόχρονες δικαστικές περιπέτειες.
Να λύσουν άμεσα το θέμα ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο οι δημοτικές αρχές διευκρινίζοντας πως το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα καθώς αφορά σχολεία και μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές.
Το πρόβλημα που απειλεί με λουκέτα τα κυλικεία σε πολλά σχολεία, έχει δημιουργηθεί με αφορμή ότι όταν Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων  έχτιζε τις δεκαετίες κυρίως του 70 του 80 και του 90 τα σχολεία… δεν εξέδιδε οικοδομικές άδειες.
Άλλωστε, στο θέμα είχε αναφερθεί και το zarpa.gr, προ καιρού, όταν είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο, η κυλικειάρχισσα του Κουμπε. Θυμηθείτε ΕΔΩ
Πήγη: Νέα Κρήτη| Ράνια Μωραΐτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook