Χανιά | «Κράξιμο» πολυτελείας από τους ξένους του Αποκόρωνα για την κατάσταση στην Αλμυρίδα

χανιά-κράξιμο-πολυτελείας-από-τους-96719

almirida

Την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες της τουριστικής ανάπτυξης στην Αλμυρίδα και την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, εκφράζουν οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα τους (apokoronasnews.gr).

Ομπρελοκαθίσματα, παραεμπόριο και κυκλοφοριακό είναι τα τρία βασικά προβλήματα που κατονομάζουν, λέγοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών.

«Όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος«, διαπιστώνουν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό «από μια άποψη είναι θετικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι τοπικές αρχές έχουν εντοπίσει τα προβλήματα εγκαίρως και θα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν έως το καλοκαίρι του 2014″!

«Υποθέτει κανείς ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και ότι οι αρμόδιοι σκοπεύουν να τον υλοποιήσουν πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος»… λένε, για να διατυπώσουν αμέσως μετά τις επιφυλάξεις τους πάνω σ’αυτό.

Δυσπιστία λόγω… εκλογών

«Ωστόσο, το 2014 είναι χρονιά τοπικών εκλογών και η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδος μας διδάσκει ότι οι ‘τοπικοί άρχοντες’ θα αλλάξουν, γεγονός που θα δώσει το σύνηθες άλλοθι -στη νέα Αρχή- για να μην κάνει τίποτα (νέες μελέτες βιωσιμότητας, έλλειψη πόρων, παραλάβαμε ένα χάος’ κ.ο.κ.» σχολιάζουν ιδιαιτέρως καυστικά!

almirida1

«Συν τοις άλλοις, τα προβλήματα δεν είναι καινούρια, όπως καινούριοι δεν είναι και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της περιοχής», λένε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αξίζει αυτά τα θέμα να διατηρούνται στην επικαιρότητα, για να «πιεστούν» κάποιοι «εμπνευσμένοι», όπως τους ονομάζουν, «ηγέτες» της περιοχής, ώστε την επόμενη φορά που θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών να μπορούν να παρουσιάσουν πειστικές λύσεις.

Στη συνέχεια, αναφέρονται σε γράμμα των τοπικών αρχών προς τον αρμόδιο υπουργό, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι αλλοδαποί που έχουν επιλέξει τα Χανιά και ειδικά τον Αποκόρωνα για να επενδύσουν αγοράζοντας σπίτια για μόνιμη ή παραθεριστική κατοικία, δείχνουν να έχουν καταλάβει πολύ καλά τί συμβαίνει στην πόλη και γενικότερα στη χώρα και πώς λειτουργούν κάποια πράγματα.

Κοινώς… μας πήρανε χαμπάρι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook