Χανιά | Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ για 1.000 οικογένειες και νέες μειώσεις | Δες για ποιους

χανιά-κοινωνικό-τιμολόγιο-της-δευαχ-γ-100306

deyax.08.10.13Από την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στο λογαριασμό του νερού, θα μπορούν να επωφεληθούν 1.000 οικογένειες στα Χανιά, όπως αποφασίστηκε σήμερα από τη ΔΕΥΑΧ και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας του Δήμου ενώ αύριο αναμένεται και η απόφαση για μειώσεις λογαριασμών στα νοικοκυριά που δεν έχουν υψηλή κατανάλωση.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, ορίζεται ως στόχος η ελάφρυνση ευπαθών -λόγω της οικονομικής κρίσης- κατηγοριών καταναλωτών, από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας  όπως αυτές προκύπτουν από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

“Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφουμε σήμερα με τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς αντικείμενο του είναι η εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης, για συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, κα Νίκη Αποστολάκη.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην Υπηρεσία Πρόνοιας, προσκομίζοντας είτε βιβλιάριο Πρόνοιας είτε κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και έναν λογαριασμό ύδρευσης, προκειμένου να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Χατζηδάκη,  αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Χανίων θα συνεχιστούν.

Μειώσεις στους λογαριασμούς

Μάλιστα, όπως τόνισε η κ. Αποστολάκη, στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., θα συζητηθεί η πρόθεση «για καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο να γίνεται ποσοστιαία μείωση του αντίστοιχου λογαριασμού ύδρευσης-αποχέτευσης, το ύψος της οποίας θα καθορίσει με την απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης”, ενώ πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση θα τεθεί  σε ισχύ από την ημερομηνία λήψης της και θα αφορά την έκδοση των επόμενων λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook