Χανιά | Κλείνουν 40 ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων

χανιά-κλείνουν-40-ολοήμερα-τμήματα-νηπ-94906

sxoleio-louketoΠαρελθόν για τον Νομό Χανίων αποτελούν 40 ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων καθώς, λόγω ελλείψεως 45 νηπιαγωγών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προβεί σε αναστολές λειτουργίας των τμημάτων. Πρόκειται για 20 ολοήμερα τμήματα που λειτουργούσαν με οργανικές θέσεις και 20 κλασικά είτε υπεράριθμα τμήματα.

Τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που χθες συνεδρίασε και προχώρησε στην τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σε μετακινήσεις προσωπικού κ.ά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Η. Ποντικάκη, «χθες αποφασίστηκαν οι αποσπάσεις των νηπιαγωγών, έγιναν οι τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων νηπιαγωγών, τοποθετήθηκαν δάσκαλοι που ήρθαν από άλλους Νομούς, ενώ ήδη έχουν γίνει οι αποσπάσεις των δασκάλων. Επίσης, αποφασίστηκε η τοποθέτηση εκπαιδευτικών Εικαστικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα».

Οπως ανέφερε ο κ. Ποντικάκης: «Αυτήν τη στιγμή μένει στην Υπηρεσία μας να τοποθετήσουμε έξι εκπαιδευτικούς Αγγλικών που ήρθαν από τη Δευτεροβάθμια και έντεκα γυμναστές· όλες οι άλλες εκκρεμότητες έχουν ρυθμιστεί».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι σε αναστολή 35 – 40 ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων στον Νομό Χανίων καθώς λείπουν 45 νηπιαγωγοί για να έχουμε λειτουργία όπως και πέρυσι. Εχουμε προβεί σε αναστολές λειτουργίας πολλών ολοήμερων τμημάτων, τουλάχιστον 35.

Πολλά Νηπιαγωγεία λειτουργούν μόνο στο κλασικό ωράριο από τις 8 π.μ. – 12.30 το μεσημέρι».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Ποντικάκης, «έχουμε θέμα με τα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Δεν έχουν φτάσει ακόμη οι πιστώσεις, δεν έχουμε προσλάβει αναπληρωτές για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, για τα τμήματα ένταξης, για την παράλληλη στήριξη, για τις τάξεις υποδοχής, για ειδικό βοηθητικό προσωπικό και γενικό βοηθητικό προσωπικό. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να ‘τρέξουν’ οι πιστώσεις για την Ειδική Αγωγή. Επίσης η Δευτεροβάθμια θα μας διαθέσει κι άλλους εκπαιδευτικούς Αγγλικής ή γυμναστές που τους περισσεύουν».

Εκκρεμότητες υπάρχουν, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη στελέχωση των σχολείων που λειτουργούν με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, με εκπαιδευτικούς ειδικότητας, δηλαδή Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, όπως και πέντε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

 

Πηγή : xaniotikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook