Χανιά | Κινητοποιήσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Κολυμπάρι

χανιά-κινητοποιήσεις-από-γονείς-μαθη-112577

kolymbari  sxoleioΑποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμπαρίου, εμφανίζονται γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί. Το ποτήρι “ξεχείλισε” με την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς οι αίθουσες γέμισαν με νερά.

Ετσι, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο πλαίσιο του σχολικού συμβουλίου και αποφάσισαν να ζητήσουν την ένταξη εντός του Δεκεμβρίου της μελέτης σε χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α. με επίσημη ανάρτηση αυτής στο διαδίκτυο και τη δημοπράτηση του έργου σε έναν μήνα, ενώ προειδοποιούν πως εάν εντός της εβδομάδας δεν υπάρξουν εξελίξεις θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή την οποία έστειλαν στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, σημειώνουν πως «δεν υπάρχει κανείς φορέας του Νομού μας που να μην έχει απαιτήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανακατασκευή του κτηρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Kολυμπαρίου (4.500χλ τ.μ.)».

Προσθέτουν ότι «εδώ και τρία χρόνια αυτή η απαίτηση προβλήθηκε από τον δήμο Πλατανιά, τον επίσκοπο Κισάμου, τον αντιπεριφερειάρχη Νομού Χανίων, τον περιφερειακό δ/ντή Εκπαίδευσης, τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Χανίων, όλους τους βουλευτές του Νομού και τα περισσότερα κόμματα που με επισκέψεις αντιπροσώπων τους στο κτήριο και επερωτήσεις στη Βουλή έκαναν γνωστό ευρύτερα το θέμα. Κυρίως όμως η ανακατασκευή του σχολικού κτηρίου είναι απαίτηση των κατοίκων της ενότητας Κολυμπαρίου οι οποίοι  πραγματοποίησαν και χρηματοδότησαν στο μεγαλύτερο μέρος της την μελέτη Ε.Σ.Π.Α. που σας έχουμε καταθέσει (μοναδική στον Νομό Χανίων για σχολεία) και βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση με παραστάσεις στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, πολλές συγκεντρώσεις ακόμα και πορείες και καταλήψεις (παραμονές Πάσχα 2013) κ.λπ».

Θυμίζουν επίσης ότι «ένα ποσό 50.000€ που επρόκειτο να διατεθεί από την περιφέρεια για την ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου δεν διατέθηκε και ότι η μικρή εργολαβία του δήμου Πλατανιά στη βόρεια πλευρά του λυκείου, για να μην πλημμυρίζουν οι αίθουσες τον χειμώνα, δεν έγινε εν όψει  της πραγματοποίησης της δικής σας υπόσχεσης για άμεση ένταξη της μελέτης στο Ε.Σ.Π.Α. και συνολική ανακατασκευή του κτηρίου.  Μία υπόσχεση που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας είχε καταληκτική ημερομηνία το τέλος Μαρτίου του 2013».

Στο σημείο αυτό δεν κρύβουν, απευθυνόμενοι στον κ. Αρναουτάκη, «ότι αισθήματα αγανάκτησης και οργής εκδηλώθηκαν στην περιοχή όταν έγινε γνωστό ότι επισκεφτήκατε τον δήμο Πλατανιά χωρίς να δείξετε την ελάχιστη ευαισθησία καλώντας μας τουλάχιστον, για ενημέρωση σχετικά με το θέμα του σχολείου που γνωρίζετε ότι κουβαλάει πίσω του αγώνες 1,5 χρόνου».

Τέλος, ενημερώνουν ότι «η σχολική κοινότητα (γονείς, μαθητές, καθηγητές) και οι φορείς της περιοχής βρίσκονται σε ετοιμότητα νέων κινητοποιήσεων (συγκεντρώσεις, καταλήψεις κ.λπ.) σε μια κρίσιμη περίοδο που όλα τα κοινωνικά στρώματα βιώνουν απίστευτες δυσκολίες και στερήσεις».

Και συμπληρώνουν:

«Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχολικού συμβουλίου, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η έντονη κακοκαιρία στην Κίσαμο πλημμυρίζοντας τις αίθουσες του σχολείου αποφασίστηκε να ζητηθεί από εσάς η ένταξη εντός του Δεκεμβρίου 2013 της μελέτης σε χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α. με επίσημη ανάρτηση αυτής στο διαδίκτυο.

Τη δημοπράτηση του έργου τον Γενάρη του 2014, ώστε να μην υπάρξουν αμφιβολίες για οποιεσδήποτε στασιμότητες.

Τέλος, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις εάν μέσα σε μια βδομάδα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την πλευρά σας».

Την επιστολή συνυπογράφουν οι  Σύλλογοι Γονέων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου – Λυκείου και τα 15μελή  Συμβούλια μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμπαρίου.

 

Πηγή : xaniotikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook