Χανιά | «Κανείς δεν έχει την… πολυτέλεια της συμπαράστασης» | Επισημάνσεις σε εσπερίδα για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών

χανιά-κανείς-δεν-έχει-την-πολυτέλει-107934

PB130501Η Διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ και οι γενικότερες εξελίξεις στην Παιδεία, ήταν το θέμα της αποψινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δ.Κ. από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης.

«Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο», είπε, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου, εξηγώντας ότι στόχος της εσπερίδας είναι να αναδειχθούν στη Χανιώτικη κοινωνία τα προβλήματα του κλάδου.

Αρχικά έγινε προβολή της ταινίας «Μαθήματα από τους Βίκινγκς» του Γ. Αυγερόπουλου, η οποία παρουσιάζει το παράδειγμα της Ισλανδίας.

Με αφορμή τα όσα παρακολουθήσαν, οι παρευρισκόμενοι, στη συνέχεια συζήτησαν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους.

PB130500Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ΕΛΜΕ Χανίων και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Είναι ένας τρόπος να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες, γιατί κανείς πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να συμπαρασταθεί σε κανέναν. Όλοι είμαστε ευάλωτοι σε όσα συμβαίνουν», τόνισε η κα Μαρία Πετρουλάκη Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

«Όταν το βιώνεις προσωπικά, είναι εφιαλτικό. Ένα σοκ, απέναντι στο οποίο εμείς ως Πανεπιστήμιο είχαμε την «πολυτέλεια» να μπορούμε να κινηθούμε ως συλλογικότητα. Αυτό το δημόσιο το επιτρέπει ακόμα, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα και σε πείσμα πολλών που προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα του «συνδικαλίζεσθαι»«, είπε χαρακτηριστικά και διαπίστωσε:

«Έτσι, καταφέραμε και αντέξαμε 6 σχεδόν εβδομάδες, πολύ μαζικής απεργιακής κινητοποίησης, με την οποία κερδίσαμε κάποια πράγματα αλλά βέβαι δεν κερδίσαμε συνολικά έναν αντίπαλο που εις γνώση μας ήταν πολύ πιο ισχυρός.

«Εάν θέλουν το Πανεπιστήμιο «επιχείρηση» ας μας το πουν ευθέως»

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο τοπικού καναλιού σχετικά με το εάν οι διαθεσιμότητες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή εκτέλεση του έργου του ιδρύματος, η κα Πετρουλάκη, είπε: «Ναι, φυσικά το πιστεύουμε και εμείς αλλά το γνωρίζει και η Διοίκηση και η Πρυτανεία και η Σύγκλητος.

Δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα που φοβάμαι ότι όταν θα το διαπιστώσουν ακόμα και εκείνοι που τώρα είναι δύσπιστοι, θα είναι πλέον αργά. Το Πανεπιστήμιο θα έχει ήδη αρχίσει να διαλύεται, να μετασχηματίζεται σε κάτι άλλο, ίσως σε ένα ΙΕΚ, ή σε επιχείρηση. Εάν αυτό θέλουν, ας μας το πουν ευθέως»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook