Χανιά | Η Κυριακή δεν είναι πια αργία, είναι… απεργία

χανιά-η-κυριακή-δεν-είναι-πια-αργία-εί-105272

Με απεργία απαντά το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Χανίων στο άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, καλώντας τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία συγκεκριμένα και τα εργασιακά τους δικαιώματα, συνολικότερα.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε:

«Το Εργατ/κο Κέντρο Χανίων συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η 3η Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908 οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

potetinkyriakiΗ Κυβέρνηση, με την εφαρμογή του νόμου αυτού, ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά και νομοθετεί μόνο για τα κέρδη τους.

Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα αλλά να καταργήσει την αργία της Κυριακής, λύνοντας για ακόμα μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας, όχι για επτά, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Θα φέρουν Δουλειά ήλιο με ήλιο, καταργώντας το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο».

Επίσης, με την σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί  όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, ώστε να μην δουλέψει κανένα κατάστημα και κανένα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρουν: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και το δικαίωμα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την Κυριακή – Αργία αλλά και για να επανακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα που βίαια μας στέρησαν: για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook