Χανιά | Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για το ιατρείο Κολυμβαρίου

χανιά-ερώτηση-μαρκογιαννάκη-για-το-ια-69426

MARKOGΣτη Βουλή φέρνει το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου με σχετική ερώτηση του ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην ερώτηση του ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρει:

«Το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης των εγκαταλειμμένων πλέον, πρώην Αστυνομικών Τμημάτων Πλατανιά και Κολυμβαρίου, προκειμένου να μεταστεγαστούν στις εγκαταστάσεις τους τα Περιφερειακά Ιατρεία των Τ.Κ. Πλατανιά και Κολυμβαρίου, αντιστοίχως, είχε τεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την Α.Π. 2302/28.9.2012 ερώτησή μας, ενώ έχει επανειλημμένα απασχολήσει και την αρμόδια δημοτική αρχή.

Περαιτέρω, ο Δήμος Πλατανιά, συνεπικουρούμενος από την τοπική κοινωνία και με στόχο την άμεση κάλυψη ενός κρίσιμου κενού στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ανέλαβε την υποστήριξη της μεταστέγασης του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει απόφαση παραχώρησης της χρήσης του χώρου από την ΕΤ.Α.Δ., η Κτηματική Υπηρεσία Χανίων, σε έγγραφό της προς τον Δήμο Πλατανιά (Α.Π. 11/23-9-2013), κοινοποίησε Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής του Δήμου από το παραπάνω κτήριο.

Σε μια εποχή που οι πολίτες υποβάλλονται σε αιματηρές θυσίες σε όλα τα επίπεδα, η πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να επιδεικνύει τη δέουσα ευαισθησία και εγρήγορση προς τις ανάγκες τους, πολλώ δε μάλλον όταν διακυβεύεται το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών, εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook