Χανιά | Επιτέλους, ποιος θα «καθαρίσει»;

χανιά-επιτέλους-ποιος-θα-καθαρίσει-106886

agora.08nov13Τέσσερις σχεδόν μήνες χωρίς Δημοτική Αστυνομία και η πόλη εξακολουθεί να πηγαίνει με φόρα… προς τα πίσω, σε επίπεδο εικόνας, τάξης, αισθητικής, νομιμότητας και κυρίως νοοτροπίας των κατοίκων της.

Τι κι αν οι τουρίστες έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους και το «άλλοθι» της αυξημένης κίνησης, που «κάλυπτε» καθημερινά, εκατοντάδες οδηγούς που ήθελαν να διπλοπαρκάρουν, να αποκλείσουν κάποια διάβαση πεζών, ράμπα ή πάρκινγκ αναπήρων. 

Τα «χούγια» έμειναν.

Το κυκλοφοριακό χάος αποτελεί εικόνα καθημερινή, και η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, απλώς… μεταφέρθηκε, από τα καλοκαιρινά, στα χειμερινά στέκια. Το καλοκαίρι είχαμε την Καλλεργών, τώρα τη Σκαλίδη.

Το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές ανθεί, πλήττοντας ευθέως τους νόμιμους εμπόρους.

Αλλά και η εικόνα του πάγκου με τα καθαριστικά, μπροστά από το κιόσκι πληροφόρησης των τουριστών του Δήμου και πάνω στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, τις ημέρες του εορτασμού των 100 χρόνων του Μνημείου (επέτειος για την οποία τόσος λόγος γίνεται και τόσα χρήματα ξοδεύονται), προκαλεί, εν τέλει, όχι εκνευρισμό κι αγανάκτηση αλλά προβληματισμό και θλίψη.

Πρόκειται να αλλάξει κάτι, ή ν’ αρχίσουμε να το συνηθίζουμε;

Θα λειτουργήσει τελικά η δημοτική υπηρεσία που θα «πάρει στα χέρια της» αυτές τις αρμοδιότητες, όπως έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου (ΔΕΣ ΕΔΩ), όταν η Δημοτική Αρχή είχε φέρει το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, λόγω… κατεπείγοντος;

Ή θα δούμε την 1η Δεκέμβρη, πλανόδιους μέσα στο Φιρκά, με τον «πάγκο» στο λαιμό, να πουλάνε αναπτήρες «100 χρόνια Κρήτη» στον Κάρολο Παπούλια;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook