Χανιά | Εξειδικευμένο κλιμάκιο για την εξιχνίαση πυρκαγιών σε Χανιά και Ρέθυμνο

χανιά-εξειδικευμένο-κλιμάκιο-για-την-45471

ΠΥΡΚΑΓΙΑΓια πρώτη φορά τέτοια εποχή βρίσκεται στην Κρήτη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι δεκάδες πυρκαγιές που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Χανιά και Ρέθυμνο έχουν ανησυχήσει έντονα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το κλιμάκιο βρίσκεται σε συνεργασία με τα κατά τόπους Ανακριτικά Τμήματα της Πυροσβεστικής των Χανίων για τέταρτη ημέρα σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση των δεκάδων υποθέσεων, αλλά και στον καλύτερο συντονισμό.

Κατά την περίπου μιας εβδομάδας παραμονή του, το κλιμάκιο της Αθήνας θα μεταβεί και στο νομό Ρεθύμνου. Αξίζει να τονιστεί ότι το εν λόγω κλιμάκιο έρχεται στην Κρήτη μόνο καλοκαίρι σε μεγάλες και επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές.
Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Ιωάννης Μαραγκάκης, από τις 15 του περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου 40 με 50 πυρκαγιές σημειώθηκαν στο νομό Χανίων. Τουλάχιστον 4 από αυτές εξελίχθηκαν πολύ επικίνδυνες.
Σημειώνεται πως από τις πυρκαγιές στα Χανιά έχουν καταστραφεί τα πιο ωραία σημεία του νομού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η φωτιά στο δήμο Πλατανιά ξεκίνησε από το Μανολιώπουλο και κατέληξε στο χωριό Λίμνη, ενώ η πυρκαγιά στο δήμο Αποκόρωνα, που ξεκίνησε από τη Ραμνή, κατέληξε στα Κυριακοσέλια.

Παράλληλα σημειώθηκαν για τα Χανιά 10 αυτόφωρα εκτός του Καστελίου Κισσάμου, όπου καταγράφηκαν τουλάχιστον 5 αυτόφωρα μέσα στο Μάρτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook