Χανιά | Ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων για επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου

χανιά-ενέργειες-της-ένωσης-ξενοδόχων-90443

hotels

Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, με επιστολή της προς τα ξενοδοχεία – μέλη της, ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει κάνει ως τώρα, έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς εξελίξεις, να πετύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρει:

1. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Υπουργό Τουρισμού, έτσι ώστε να προτρέψουμε την Ελληνική κυβέρνηση να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Μείωση των τελών προσγείωσης και στάθμευσης σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, ακόμα και μηδενισμό τους στην περίοδο 1/10/2013- 30/11/2013.

β) Μείωση, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας, των ασφαλιστικών εισφορών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ούτως ώστε τα ξενοδοχεία να έχουν κίνητρα να μείνουν ανοιχτά και παράλληλα να συνεχίσουν να απασχολούν το προσωπικό τους.

2. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Tour Operators, έτσι ώστε να τους επιβεβαιώσουμε ότι ο Νομός Χανίων μπορεί και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

3. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους του Νομού μας και την Περιφέρεια έτσι ώστε όλοι να είναι προετοιμασμένοι και ενήμεροι για την συνέχεια της τουριστικής περιόδου και άρα των υπηρεσιών που πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι τιμές που θα προσφέρουμε εμείς οι Ξενοδόχοι για την περίοδο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους Τουριστικούς Πράκτορες να είναι δελεαστικές έτσι ώστε να μπορέσουμε φέτος να ενισχύσουμε το εγχείρημα της επιμήκυνσης της περιόδου. Ξέρουμε όλοι μας τις δυσκολίες που περνάει ο κλάδος μας και πόσοι διαφορετικοί φόροι και λοιπά έξοδα συνεχίζουν να μειώνουν αισθητά τα περιθώρια κέρδους μας, παρόλο αυτά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι εάν φέτος οι Τουριστικοί Πράκτορες διαπιστώσουν ότι η επιμήκυνση είναι κάτι που έπρεπε να είχε επιτευχθεί εδώ και πολλά χρόνια στην ηλιόλουστη Ελλάδα των 300 ημερών ίσως πετύχουμε τον στόχο να έχουμε επιμήκυνση με λογικές τιμές σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα συστήνουμε σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες που ασχολούνται με τουριστικές δραστηριότητες , να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους όσο απαιτηθεί, για μία πιθανή περαιτέρω επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Είναι μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε στους επισκέπτες μας του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου ότι εκτός από τον καλό καιρό , την ηλιοφάνεια και τις φυσικές ομορφιές διαθέτουμε και τις απαραίτητες υποδομές για να εξασφαλίσουμε την άνετη παραμονή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook